Friday, November 9, 2012

Anotimp lichid



Lumile parca se contracta..Adica lumile cele lumi-noase..Nu mai e sinceritate, optimism, ginduri reale.. Parca tot ce a fost odata, demult, valoare, acuma e impachetat, ingramadit in cutii paralelipipedice, si expediat in vidul cosmic..O fi de la frigul toamnei, sau ceva..Ca alta explicatie nu e..Sau, mai stii.. Cre'ca am luat-o pe o traiectorie calculata aiurea..Adica noi, toti..Cineva a gresit calculele..Sau na..Azi, orice e posibil..
Stau si ma uit la societate, sau la societati, si incerc sa pricep cum e treaba.. Acuma, serios vorbind, societatile sint facute din oameni..Adica oameni..Ca oamenii..Care seamana intre ei, cu bune, rele, etc.. Ei bine, cum naiba de o societate e mai avansata, si alta mai primitiva? De ce? Din cauza istoriei, a trecutului fiecareia? Probabil..Unele popoare au o istorie mai plina, mai cu multe realizari din toate domeniile, unele care, la un moment dat, au fost si imperii..Pe cind altele au ramas asa, cu boarfele in drum, si isi pling de mila..Si isi consuma energia nefolosita in chestii minuscule..In fine, sint puncte, si puncte de vedere..Pen'ca toate-s complicate astazi..
Afara ploua..In casa nu ploua..Afara e toamna..Si in casa e toamna..Pina si prin suflet cam bate vintul.. Ar fi buna o plimbare pe strazile pustii..Cu tramvaiul sau busul..Sa stai la geam si sa te holbezi la lume, asa cum se holbeaza si ea la tine cind esti pieton..Sa vezi ploaia si peisajele ei, cum trec pe linga tine..Si sa-ti imaginezi ca ai putea fi in orice alt loc de pe planeta asta..Dar, tu esti aici, la geam, si te uiti la lume..Apoi, sa lasi imaginile sa se indeparteze incet-incet, in timp ce intri in imaginile din minte..Si sa incepi sa te plimbi prin mintea ta, si prin tine, asa cum te plimbi, cu busul, prin oras..

No comments:

Post a Comment