Saturday, November 10, 2012

Cuvinte scop

Se spune ca-cuvintele au fost inventate, ca sa ne ascundem dupa ele..E posibil..Pentru ca pe ele, pe cuvinte, le folosim doar..Ca sa obtinem ceva..Doar..
Se mai spune ca multe cuvinte au ruginit..Au devenit goale..Fara sensul triumfal si eroic pe care l-au avut odata..Au ajuns sa fie spuse de toti imbecilii..Ba chiar jucate, teatral..In scene ridicole si absurde..
De vina nu sint cuvintele..Nu..Sau altele..Nu..De vina sint imbecilii care ne-au invadat imprejururile, si care isi continua mizeriile pe tonuri stridente..Ei sint capabili de orice..Chiar sa foloseasca, pentru scopurile lor infecte cuvinte, si idei copiate..De la altfel de oameni..Care, mai demult, au crezut in ele..
Stiu, astazi trebuie sa fim atenti..Si sa nu ne mai lasam pacaliti de tot felul de absconshi..Care vor sa ne manipuleze simplu, si ieftin, folosind toate metodele posibile..
Astazi, unele cuvinte suna altfel, cind sint spuse de tot felul de tirituri vorbitoare..Astazi, noi, nu ar mai trebui sa credem in manipularile prin cuvinte..Nu..Astazi ar trebui sa fie altfel..Si sa privim printre cuvinte, cine este cel care ne vorbeste..
Carnavalul mizeriilor e peste tot..Si va mai fi..

2 comments:

  1. ...doar...niste cuvinte...
    www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=pK2WJd5bXFg&NR=1

    ReplyDelete
  2. Sigur, sint si genii pe lumea asta..Dar cuvintele lor rezoneaza altfel..Parca nu au aceleasi intelesuri pe care le-o dam noi..Liiceanu spunea ca a avut o discutie cu Noica, in tineretze, de citeva ore, dupa care s-a culcat si a dormit bustean..Pentru ca dl Noica pusese atitea intelesuri printre cuvintele dlui, ca obosea orice minte..Sint de acord, si eu imi luasem prin liceu "Devenirea intru fiinta" a dlui Noica, si eram decis sa ma fac filosof, dar dupa primele pagini mi s-au incins toate circuitele, si ca sa nu explodez, am lasat-o:))..
    Asa este, cuvintele sint o forma de a construi lumi..Depinde de cit de bun constructor e vorbitorul..Sau de cit de bun vorbitor e constructorul..Sau si una si alta..Sau toate ambele la un loc..

    ReplyDelete