Tuesday, October 3, 2017

O tristetze

Lumea e instabila..Asa a fost pe toata istoria ei..Oamenii s-au comportat ca salbaticiunile, ba poate mai rau, pentru ca au facut totul gindit dinainte, au macelarit din placere, sau din interes..Eu ma tot gindesc la citi oameni au murit nevinovatzi in toate razboaiele..Asta ca sa nu punem la socoteala distrugerile..Daca toate energiile astea s-ar fi facut pentru progress si dezvoltare, acum poate am fi inceput aventurile prin spatziu, in cautare de de a coloniza alte sisteme solare prietenoase..
Scriu asta pentru ca a fost un macel in Las Vegas, orasul jocurilor de noroc, construit intr-un desert, o minune a fortzelor de gindire, si actiune care au cooperat..Un scelerat si-a construit un plan gindit strategic, si aplicat exceptional, pentru ca si-a ales bine locul, si momentul, si a tras intr-o multime adunata ca sa asculte muzica..Ce poate fi mai dement de atit? Atacul de la 9/11? Inchizitzia? Nazismul? Comunismul? Sigur, sint magnitudini diferite, dar esentza e aceeasi, pentru ca un descreierat a ucis la intimplare..Traim printre orori provocate de fiintze aparent normale, ba poate chiar placute intr-un context social neutru..Se spune ca nu armele omoara oameni, ci oamenii, si e perfect adevarat, pentru ca sint multi nebuni, oho, capabili de orice..Si ce e uimitor e ca nebunii astia sint statistic in numar mic fata de majoritatea, si uite de ce sint capabili..Eu evit sa scriu despre orori pentru ca sint multe si mediatizate, si ma oripileaza pe mine asa cum ii oripileaza pe toti..Si nu vreau sa ma gindesc la ele, dar uneori ma bushesc, si ma gindesc cu groaza la lumea in care traiesc..Nu asta e omul ratzional, nu de asta au evoluat toate, ca sa fim uneori omoritzi de tot felul de degeneratzi..
Probabil vor mai fi evenimente de astea in viitorul apropiat, desi nimeni nu-si doreste, dar astea se vor intimpla atit timp cit armele vor cadea in mina unor dezaxatzi, acum, pentru ca pe viitor omenirea va gasi solutii eficiente, asta e sigur..Si totul e pentru ca mai exista saracie, prostie, rautate, si o libertate prost intzeleasa..Un raspuns la toate? Poate educatzia, pentru ca ea ne transforma din salbatici in constructivi, si generoshi..

No comments:

Post a Comment