Wednesday, January 11, 2017

Lumea trecerilor

In viata e ca in viata, ai experiente pe care le-ai trait, dar a caror repetare are alte rezultate de fiecare data.. E ca atunci cind conduci, te barbieresti, sau gatesti, pentru ca toate seamana..Daca esti prea grabit iti iese anapoda, ca ori risti un accident, ori te tai, ori iese mincarea cu alt gust..Iti trebuie inainte de toate o detasare, un jemanfichism autentic, ca sa te poti concentra bine, dupa care, cu tupeu faci ce ai de facut, fara sa iti pasa cumva de trecut sau viitor, ca, na, ce rost ar avea oricum, si te focusezi pe chestia ta, ca si cind ar fi cea mai importanta chestie pe care ai facut-o vreodata..Si zic asta din experientza, oho, ca am trecut prin multe, nene..
Am un job nou de vreo citeva saptamini..Sint inspector, dar nu la vreun inspectorat, ceva, ca nu inspectez oameni, ci inspectez scaune de masini, si nu pe de-a intregul ci la citeva chestii, inainte sa fie incarcate pe trucks si trimise la asamblarea finala..Masini japoneze de lux, gen Lexus, 60 de mii de coco bucata, arenjate, ambalate, sofisticate, tot tacimul..Da nu ma dau mare ca nu iau un salariu de la care sa ma imbogatzesc peste noapte..E ceva misto totusi..Si muncesc ca un arogant, hahaha, adica na, verific ca toate sa fie asa cum trebe ca marfa sa n-aiba fun defect..La scaune..Ca la restul masinii nu ma bag, ca asta fac aia din plantul ala care face produsul finit, adica masina completa..Da e bine, ca stiu ca am  contribuit si eu cu ceva  la luxul alora de-si cumpara automobilul de vis, ma rog..Io am o Mazda Tribute, ceva gen masina de teren, n-am Toyota, ca am avut una si am avut probleme cu ea, o Corolla..Nu conteaza..
Chestia e ca ma trezesc cu noaptea in cap, ma spal, ma imbrac si plec spre job..Conduc vreo 15 km pe un drum cu o bezna totala in care sint orbit metodic de masinile din sens opus..La job fac un minim de 10 ore, cit sa-mi treaca os prin os, dupa care ma intorc acasa, pe acelasi drum, pe cam acelasi intuneric.. Si acasa beau un vin ca sa-mi revin, maninc ceva, dupa care ma culc, ca sa pot relua ciclul de unde l-am lasat: trezit, condus, munca, condus, mincat, somn..E beton..Si asa trece timpul..Si asa imbatrinesc si eu, ca timpul trece in ritmul asta..Dar e bine..Meteo spune ca o sa se mai incalzeasca, gata cu zapezile, si alunecarile pe sosea..

4 comments:

  1. :), orice :) (de-)al meu e de PACE. :)

    (La)Scaune...de masini zici... Avea dreptate Vasilica.. ca is c-o faza intarziere ... defazata care va sa zica.
    Si nu e singurul care gandeste astfel. :)))

    ReplyDelete
  2. Scaunele ca scaunele, da io ma dadeam mare cu titlul (iti dai seama ce idiot sint), ca na, masini de lux, smechereala, ma gindeam ca intru si eu in chestia asta a lor, dar e un fis, imi caut altceva in timp ca aici e cum e, dar in alta parte e sigur mai bine, ca fac si ore suplimentare de behai..Asta e cu agentiile astea nu poti sa ai incredere in ce zic, da' le fut eu dumnezeii, si asta ca sa fiu diplomat..Bai ce lepre, ce cicanarii de oameni, nu ai mai vazut..La cit sint de frustrat le-as fute un pumn in nas la toti, da' acuma tac si inghit ca merit, o daaa..Pagadi zaetz!

    ReplyDelete
  3. Ma!, telefonu' fara fir! :)) Mai ales daca seful agentiei este unul dintre fostii dintre ei ...mai "mare". Lucrurile te iau mai tare decit prin surpirndere :)). Adica, sa nu mai ai tu timp ragaz nici macar o saptamana (propusa) sa stai sa te gandesti.. ca totu e aticipat ... prudent. :)
    De colegul de camera nu ma pot plange absolut! deloc. :), :), :) "Maria" si "Ioana" :)) - Se feresc ei de psihiatrie :)))

    ReplyDelete
  4. Corect, mergem pe intuitzie, si lasam lucrurile sa curga pina simtim ca nu mai curg, si atunci ii injuram pe toti, si cautam ce ne face bine, ca e spa, ca e relaxare zen cu cristale de nush care aduse de nush unde, totul e ca, dupa toate sa simtim ca chiar ne doare in cur de toata lumea:))))

    ReplyDelete