Saturday, January 14, 2017

Fiintzele prietene

Probabil ca spatiul si timpul comunica intr-un mod mult mai subtil decit cel definit prin formule matematice..Cine stie?..Poate ca intre spatiu si timp e o legatura ca intre 2 fiintze care sint legate etern, poate isi comunica una alteia informatii si se adapteaza reciproc unul la celalalt..Sau poate ca sint entitatzi separate, reci si indiferente, dar care se transforma reciproc, continuu, una prin cealalta..Greu de spus, si de gasit un raspuns pentru nivelul nostru de intelegere de acum..
Uneori ma gindesc ca spatiul si timpul depind unul de celalalt..Cind spatiul oboseste se dizolva in timp, si se lasa condus, asa, din inertie, dupa care cristalizeaza, si cristalele se aduna ca sa se refaca totul in intreg, si sa se separe de timp..Apoi cind timpul oboseste se intimpla acelasi fenomen, pina cind isi revine..Cine poate sti vreodata cum se intimpla toate? Poate ca e altfel, poate ca nu, pentru ca acum, mai mult decit sa speculam nu putem face..Poate ca asta e doar o poveste pe care ne-o imaginam, si poate ca nu va avea vreodata in ea, un minim de adevar..Tot ce se poate..
Uneori ma gindesc ca noi cautam continuu sa aflam adevarul..De ce oare? Doar pentru ca el exista acolo, undeva, si asta ne incita? De ce nu raminem la un anumit nivel de cunoastere, si sa ne declaram fericiti cu ce avem? Doar pentru ca simtim ca acolo, undeva, sint multe lucruri de descoperit? E posibil, pentru ca ma gindesc ca asa cum simt eu simt si multi altii, ca, da acolo e mult de gasit, si care trebuie gasit, sau macar cercetat cu sperantza de a fi gasit..
Poate ca de asta traim, ca sa exploram tot, sau macar sa cautam continuu ceva ce nu s-a descoperit inca.. Asta e bine, si ne ajuta, dar ar fi si mai bine daca chiar am invata sa cooperam unii cu altii si sa nu ne mai jignim/injuram/mintim continuu de parca am fi la un concurs de grobianisme..Ca atunci poate ca am functiona, toata omenirea, ca un mecanism inteligent care se redescopera, si reconstruieste continuu, ca sa devina o entitate care ar avea puterea sa descopere multe universuri cu care chiar sa se imprieteneasca..

No comments:

Post a Comment