Thursday, January 5, 2017

George Michael

Nu stiu, moartea lui George Michael a fost asa un soc, ca m-a lasat masca, nu as fi crezut niciodata ca un artist de marimea lui sa poata sa dispara asa de repede..Sa ai faima atit de tinar, sa fii exceptional in tot, si sa cedezi din cauza unor probleme mari, de viata, e adevarat, mi s-a parut atit de trist, si parca neverosimil, dar, asta e, sufletul are si el limitele lui.. La o avere de citeva sute de milioane de dolari, si la un success continuu, poate ca iti poti construi, cumva, o protectie mai buna pentru suflet, asa cred, dar, vezi, depinde si de tine, de ce esti, de sensibilitatea ta, si de taria de a depasi unele greutati, desi, ce spun eu acuma e un punct de vedere al unui om obisnuit, care nu stie ce presiune pot pune pe tine banii, si faima..
El a fost nascut din mama englezoaica, si tata grec, deci un amestec de culturi care i-a dat si o atitudine imperiala, dar si o linie culturala a unor artisti eterni, daca te gindesti doar la Theodorakis, Nana Mouskuri, Yanni, sau Vangelis, pentru ca a gindit, si creat melodii care sa satisfaca unele adincimi de suflet pe care doar ei, grecii, le au..Si pus sa construiasca linii melodice intr-o lume anglo-saxona care e cea mai avansata in muzica pop-rock..Iar rezultatul din toate a fost uimitor; compozitii care aveau adincimi mari, puse pe note usor de inteles pentru oricine..De la rock,  la pop, in orice fel de a compune, spiritul lui a performat fantastic, pentru ca a folosit o fibra profunda a firii..
Eu mi-am trait adolescentza pe muzica lui, ca si pe muzica altora de success, dar el a avut o voce aparte, si atit de inconfundabila..Ce poti, cum poti sa compari ce a facut el, cu ce au facut ceilati? Un Wake me up te facea sa sari de pe scaun si sa dai din miini si din picioare, asa cum un Careless whisper te apropia de o sensibilitate cu care sa dansezi un slow..Ca sa nu mai zic de Different corner, melodie de sedus, sau Where did your heart go..Ca sa evolueze spre un gen de melodii de meditat, ca Jesus to a child, Hand to mouth, Papa was a rolling stone, I can't make you love me, etc, atit de multe..
In lumea asta atit de diversa si de complicata a muzicii, el a spus atit de mult, ca toti ne vom aminti de el, ca un om care a stiut ce ar fi vrut sa fie intr-o lume atit de plina de controverse nestiute..
O voce incredibila, si un talent atit de plin de atitea variante ale firii noastre ne vor ramine in memorie pentru cit vom trai, pentru ca sensibilitatea noastra ii va plati un tribut continuu, si ne vom spune sensibilitatea pe notele cintecelor lui cit vom trai..Sintem parte din tot, si din felul in care el ne-a spus, ce sintem..Iti raminem datori, George, si ramii in sufletul nostru asa cum esti..Pentru ca esti parte din noi, asa cum sintem sintem si noi parte din  tine..
Linistea se raspindeste, si ne cuprinde..Stam la rascrucea armoniilor care sa ne faca sa ne simtim mai liberi, si mai stapini pe noi insine..Stam aici ca sa ne gindim la noi, cind te ascultam cum ne cinti despre toate.. Ne simtim mai bine cind stim ca nu sintem singuri..

No comments:

Post a Comment