Sunday, May 1, 2016

Cinism perfectibil

Spatiile noi s-au amestecat printre straturile de timp, si s-au asezat peste spatiile vechi..Presiunea asupra straturilor trecute a crescut, pina s-au sfarimat..A ramas din ce a fost o amintire..Si un praf fin, ce mai apare, uneori, prin aer..
Zilele si noptile pleaca, ca sa se intoarca iar, una dupa alta..Monotonia e aceeasi..Toate par perfect previzibile..Nimic nu mai pare sa tulbure ordinea universala..Misterul a fost hulit, injurat masiv, si alungat.. Nu mai e nimic interesant imprejur..Pare ca o divinitate se distreaza, copiind ideile fixe ale pamintenilor..Pare ca o sa ne plictisim de acuma incolo pina o sa crapam, sau pina vine acopalixa (hahaha, ce nume complicat)..
Se pare ca doar singuri ne salvam, fiecare pe cont propriu..De fapt e normal, cum dracu de mi-a trecut prin minte, macar o secunda, ca am putea sa ne ajutam unul pe altul..Ar fi absurd..Sau ar fi alta lume, sau altceva ce nu-l banuim inca..
Ne bagam singuri mai in adinc cu fiecare cicanarie pe care o facem, sau acceptam..Devenim mai bizari si haotici, cu fiecare privire sociala care mai trece prin noi..Invatam sa ne ascutim si armele, dar si salbaticiile, ca sa supravietuim, conform legilor darwiniste, pe care le-am invatat cum functioneaza, atit de bine, din experientza..Ah, ce pierdere de timp, si ce galactica prostie..In fine, sa blamam istoria, timpurile, ignorantza, conspiratiile, extraterestrii, lipsa de sex, sau altele..Oricum nu mai conteaza..E cum e, pentru ca inertzia e mare..Si mare e si dileala..Cuvintul determinant e mehlem..Adica un cicat amestecat cu unele ingrediente care sa-i dea o aparentza reala; nostalgie dupa trecut, si multe depresii de culorile curcubeului..
Totul e nimic, pina la urma..Nimicul ia incet-incet locul totului..Pare ca asa curg lucrurile, inspre un amestec obscen de lipsa de reguli, care favorizeaza tiriturile..Sau cum e modern definit: fusion..
Scoala de moda veche a devenit o fortareatza in care ajunge cine mai poate..Nefericitzi cei cu spiritul, in aceeasi masura in care fericitzi cei saraci duhul..O sa ajungem sa cersim atentie, mai mult decit bani..
Mai e si miine o zi..O sa ne consideram cei mai norocosi din lume ca o mai apucam..Dar sa nu ne deprimam si din cauza asta..Mai bine ne imbatam bine, si ne imaginam orice, despre orice, ca inca e legal..In cinismul asta atent construit, si diabolic perfectionat de toti, din toate timpurile..

No comments:

Post a Comment