Saturday, September 29, 2012

Legendele lor



Se spune ca adevarul se afla la capatul timpului..Care timp, nu se stie, daca e timpul universal imperturbabil, sau doar timpul vietilor noastre..Probabil ca..De fapt..Totusi..In fine..
Soarele a mai rasarit si a mai apus si in, si intre anotimpuri..Si ne-a mai adus caldura lumilor lui..Dar intre un apus si un rasarit am fost la fel de singuri, ca intotdeauna..De aceea, probabil ca am inventat somnul, ca sa ne mai plimbam printre vise, si sa mai uitam..Ne cufundam in eclipsele ratiunii cu inconstientza..Si raminem acolo pina la urmatorul rasarit..Care, cine stie cind va mai veni..
Uneori mai citesc din manuscrisele de pe Qua, planeta celor intunecati..Acolo, un printz spusese, cu mii de ani in urma ca: "Vom porni lupta pentru cucerirea Luminii..O vom aduce in Templul Lumilor, si o vom lasa sa ne conduca Imperiul"..Ma gindesc ca, suna ciudat sa cuceresti lumina, care o fi ea, cu armele..Si mai spunea ca: "Vom invinge fortzele Nimicului, si vom aduce linistea si armonia stelelor"..Si mai ciudat..Pai Nimicul ne-a cucerit de mult, acuma traim printre ruine, doar..Ca epocile alea cu armonii s-au stins deja..
In final printzul multumeste zeilor si le promite ca blabla, blabla, etc etc..Se pare ca manipularea asta ieftina a fost inventata de mii de ani..Dar, ma rog, lumea are nevoie de iluzii, si atunci si le inventeaza singura..
Mai bine de noi ca traim pe o planeta cit de cit rezonabila..Si dotata cu ceva cunoastere si technologie..Si cu adevar..Ca viitorul va fi exceptionabil..Sau asa ceva..Nu mai tin minte, ca atunci cind declaratiile deveneau incandescente, am schimbat canalul..

No comments:

Post a Comment