Friday, July 6, 2012

Spatii intre spatii

Oriceul e imprejur..Se joaca cu noi..Asa crede el, ca daca apare sub forme artistice ne schimba viata.. De fapt..Ce inseamna sa fie artistic? Ca eu am in minte anumite proportii, pe care le cred universale..Pentru ca asa le-am vazut, perceput, inteles..Si, ca mine, ceilalti..Toti vedem frumusetea din punctul nostru din spatiu.. De pe felia noastra de timp..Unele "chestii" le consideram "armonice" pentru ca asa ne "zanganesc" in creier.. In timp ce alte "chestii" nu ne spun absolut nimic..Na..
Imprejur e un orice compus din multe oriceuri..Toate-s complicate, si aparent misterioase..Ca sa te tina la respect..Ca sa-i admiri "logica" din faptul ca e de neinteles..Ca sa te tina la distantza..Si sa te faca sa te crezi un nimeni..Sa te manipuleze..De fapt..
Am intilnit atitia cretini..Atitia..Cu idei putine, si pe care le considerau valoroase, si nu le spuneau nimanui, pentru ca viata si prestigiul lor depindeau de asta..Ce dileala..Cit ridicol, adunat..In fine..Poate noi toti sintem asa, si cautam sa ne protejam intimitatile..Cum isi protejeaza idiotii un loc efemer, in societate, prin necomunicare..Adica, na, semanam, cumva, toti cu toti, intr-un fel..De fapt, de ce scriu eu despre reactiile unor semi-docti, sau cvasi-analfabetzi? Nu stiu..Poate pentru ca, multi ca ei au pozitii importante in societate..Care le permite sa hotarasca chestii care ii depasesc, si care afecteaza destinul unor oameni, de fapt..
Cel mai bine e sa fii tu insuti stapin pe un domeniu, ale carui lumi sa nu permita patrunderea cretinilor, in el.. Un loc unde sa fii tu fata in fata cu o realitate..Atit..Ca in designul mecanic..Unde esti tu si modelul 3D, fata in fata.. Tu il construiesti, tu raspunzi de el..Restul, e chestie de constructie, de ajustari, de adaptari..
Cumva..Dar esentza e la tine..Tu l-ai conceput, si format, cu toate detaliile posibile si imposibile..E ca opera ta de arta..Parte din tine si lumile tale..
Sint momente cind chiar te simti bine ca esti tu-insuti..Si ca ai facut ceva ce putini pot face..Atunci e gloria ta.. Doar a ta..Atunci te simti capabil sa-ti duci nava pe drumul destinului..

No comments:

Post a Comment