Saturday, July 28, 2012

Simetric



Tu ai in tine tot..Trebuie doar sa experimentezi, si sa inveti..Ai toate inaltimile si toate adincurile posibile.. Trebuie doar sa inveti sa le separi, si sa-ti dezvolti abilitatile si talentele..Tu esti un univers cu toate culorile.. Tu esti artistul propriei vieti..Singurul..Cu un destin pe care sa-l modelezi asa cum iti spune eul propriu..
Universurile tale au anotimpuri..Care seamana cu cele din universurile celorlalti, atit de mult..Si asta e un inceput bun pentru a comunica..Cu ceilalti, cu tine, cu Timpul si Spatiul..Cu mediul in care sistemul tau de referintza pluteste..
E iulie, e cald, e lenesh..E reflexie de lumina solara prin pomi, pe strazi, pe cladiri..E stralucire fizica..Ca o liniste care iti zimbeste, in timp ce citeste o carte de aventuri..E moleseala..Ideile sint in vacantza, si lumea e indiferenta..E bine vara, ca e cu vacantze, plimbari, peisaje alambicate si optimiste..Da parca e in aer asa o moleseala, si o lipsa acuta de actziune..Vara asta si ambitziile sint in conced..Na..C'est la vie..
Poate ca avem nevoie de calm..Sa visam ca stam intr-un hamac pe o plaja tropicala..Ca avem all included, si libertatea sa facem ce vrem..Fie ca mergem la cumparaturi, sau lincezim intr-o camera de hotel, sau ca facem o baie racoroasa in piscina sau in mare..E bine..Dar, parca lipseste ceva..Trebuie o idee, o chestie, un quelque chose care sa ne dea un impuls..Tre'sa ne gindim la ceva, sau sa visam la ceva..Nu putem sta asa, ca crabii pe plaja, si sa nu ne pese..Pai na..
Io ma gindesc la toamna..Uneori si la iarna..Alteori la vara..Functie de stare..Ma gindesc la locuri, care sa imi aduca amintiri..La oameni, si la ce mi-a placut, sau nu, la ei..La momentele deosebite..Cele pline de revelatzii si intelegeri..La lumina din sufletele pe care le simteam apropiate..Cite au fost..
Fericirea nu e o chestie programata..E ceva imediat, care se intimpla spontan..Cred..E, de fapt o stralucire de moment..Si care construieste in suflet lumi fabuloase..E un reper al fiintei noastre..Care ne ajuta sa mergem inainte..Tot inainte..Ca, na, inca nu s-a inventat Masina Timpului..

No comments:

Post a Comment