Saturday, July 28, 2012

Originea lumii



Infinitul e o entitate fara sfirsit, si fara inceput..Chiar daca, uneori, matematic vorbind, el poate fi marginit.. Pentru ca mini-entitatile lui se pot apropia de marginile definite, sau calculate, fara sa le atinga..Decit doar atunci cind variabila "principala" este, ea insasi, un infinit..Ca la siruri, serii, limite de functzii..
Am presupus matematic, ca si oamenii pot fi infiniti, prin ceea ce sint..Ca si ei tind, ca sirurile, spre ceva..Spre ceva limitat doar de timp, si de propriile lor capacitati..
De fapt, oamenii se spune ca se definesc prin actiunile lor..Prin ce fac, efectiv..Prin ce realizeaza practic..Chiar si atunci cind studiaza..
Am revazut iar, a cita oara, Cosmos, a domnului Sagan..Chiar daca unele parti mi s-au parut depasite, nu am putut sa nu realizez incredibila resursa de idei, din serial..A fost ca o revelatie, sa ma intorc iar la virsta marilor intrebari..Si sa caut raspunsuri, peste atitia ani..Pentru ca sint, toate, absolut fascinante..Si prietenoase.. Domnul Sagan e un prieten adevarat, pentru ca iti spune cu sinceritate, adevarul..Si e deschis, si atit de direct, chiar daca, uneori te intimideaza, dar daca incepi o conversatie cu el, imediat totul devine familiar..Imi aduce aminte de unii profesori, foarte putini, de fapt, cu care chiar discutam asa, ca de la constiinta la constiinta..
De asta imi plac specialistii adevarati, oamenii care isi cunosc bine domeniile proprii..Pentru ca ei nu sint prefacuti, sau rigizi..Nu, ei pun adevarul in fata ta..Si sint deschisi, pentru ca sint pasionati, si le plac provocarile intelectuale..
Dap, se pot spune infinite despre infinite..Dar nu avem timp sa detaliem..

No comments:

Post a Comment