Wednesday, May 9, 2012

Unghiuri de timp..





Ochii au priviri..Privirile au, uneori, umbre..Umbrele au, uneori, ochi..Ochii au priviri..Privirile mai au umbre..Si asa, mai departe, povestea o putem construi infinita..O rotire perpetua pe un cerc..O miscare fara inceput, si sfirsit..Ce bine ar fi ca si timpul nostru sa-l putem bloca, in cerc..In fine, orice discutie despre timp e pura fictziune..E pentru arta..E o incercare de a ne depasi conditia..De muritori..
Lumile s-au mai invirtit si ele..Lor le convine, pentru ca sint atemporale..De fapt, cam toate valorile profunde sint fara timp..Doar generatiile noi le redescopera, si le dau o stralucire noua..Tot ce traim, tot ce scriem, ce gindim, sau visam, a mai fost facut de cineva, mai inainte..Si a fost facut mai bine..
De aia zic, dom'le, e ca si cind ne-am petrece viata intr-un muzeu..Pen'ca tot ce facem noi, e o repetare, un deja vu..Noi, de fapt, copiem exponate de mii de ani..Cum fac unii pictori geniali care picteaza reproduceri de arta..Si noi reproducem..Nu asa genial si exact..
Orasul ne zimbeste cu multe lumini reflectate..Ne place..Sa ne uitam la frumusetile lumii, ca la un spectacol.. Unul autentic..Diferit de cel social..In fine..
Astazi toate sint altfel..Valorile, respectul, linistea, au fost inlocuite cu ura, brutalitate, prost gust, agresivitate, stupiditate..Si toate si-au depasit faza lor naiv-incipienta, acuma au evoluat spre sinistru..Te apuca mila de tot..
Mi-e mila de tinerii de acum..Habar n-au de ce pierd, mare parte din ei..Ma rog, poate asa e drumul lumii, poate asa trebuie sa fie, intr-o lume specializata..Desi ma indoiesc..Dar, ma gindesc, daca acuma e asa, peste 100 de ani, cum va fi oare? Isi va reveni lumea? Sa speram..
Orasul ne mai arata peisaje, inca..Cum vor fi ele peste 100 de ani?..

No comments:

Post a Comment