Sunday, May 13, 2012

Cerc solar

Energiile lumii ne-au adus clipele limpezi, pe care ni le doream..Pianul suna atit de clar si exact cind ne spune cum sa fim fata de ceilalti..Si cum sa mergem inainte..Ce bine ar fi sa fie totul atit de precis..Asa ca notele..
Domnul Beethoven ne spune viata pe note..Asociem armoniile cu felul in care credem ca simtim ca traim..Ne lasam condusi, un timp..Apoi mergem pe alte drumuri..
Am fost, in liceu, la o tabara cu lotul largit de fizica pentru olimpiada internationala..A fost o experienta de vis.. Atitea idei, atitea minti tinere care puteau conceptualiza si analiza lucruri atit de abstracte, nu am mai intilnit, de atunci..Mai tin minte cum asociam miscarea unui lac, cu a unui pendul classic ce avea centrul de greutate in centrul de greutate al apelor lacului..Si cum calculam tot felul de frecventze ale laserilor, ce se acopereau unele pe altele, in mormane..
Un corp in miscare se supune legilor classice ale lui Newton..Mecanica ii poate determina felul cum se misca.. Noi simtim legile fizicii in noi..Totul e calculabil, si determinabil..Depinde de gasirea solutiilor matematice..
Nu stiu, dar cred ca geometria e esentza matematicii..Totul e spatziul..Transformat in formule mai mult sau mai putin abstracte..Pe care le intelegem, fiecare, in felul nostru..
Viata are logicile ei..Mai apropiate sau mai indepartate de logica abstracta si clara a matematicilor..Are intelesurile ei..Are drumurile ei..Are idealurile ei, construite de noi, in mintea noastra, dupa felul cum gindim..

No comments:

Post a Comment