Saturday, June 17, 2017

Invizibilul observabil

Lumea e un univers, si universul e o lume..Asa se formulau frazele in almanahul Scinteia pe vremea cind eram eu mic. Era uimitor, si fascinant, as fi putut sa vad reclamele alea de o infinitate de ori, ma inspirau, imi dadeau un optimism de ala venit din adincul fiintzei..Dar sa revenim, ziceam ca lumea e un univers ca are absolut de toate, de la cele mai inalte la cele mai joase, trecind si prin multe chestii seci, sau reci, sau stupide, sau indiferente,  de toate. Si fiecare le poate vedea, dar pentru asta are nevoie de cunoastere..
Te uiti imprejur. Ce poti vedea? Pai, teoretic, tot. Practic foarte putin. Desi ele toate sint acolo sub ochii tai. Uite o iubire mica, o ura patrata, o emotie rosie, un gind albastru, o sperantza verde. Toate sint peste tot perfect vizibile cu ochiul liber, nu-ti trebuie nush ce instrumente sofisticate..Iti trebuie doar o inima si o minte bine antrenate.
Dupa ce observam, si vedem, luam din toate ce simtim ca ni se potriveste, si le bagam in safe-ul mintii, si le pastram acolo, ca sa fie bune si frumoase cind viata ne buseste. Teoretic totul e simplu.

No comments:

Post a Comment