Saturday, June 24, 2017

Continuum

Sintem suflete derivate din acelasi suflet universal si etern, fie ca sintem barbati, femei, copii, batrini, maturi.. Avem ginduri si idealuri-sperantze proiectate pe cer sub forme de constelatzii, si ne traim vietile sub constiintza unor muritori care cauta sa-si completeze drumul, devenind..Sintem suflete pasagere care sint purtate prin lume ca frunzele toamnei de vintul trecerilor..Suflete simple, care aluneca prin timp cu dorintze sublimate in idei nespuse, dar care se cauta pe sine in acele actiuni care sa elibereze fiintza..
Sintem fundamental perfect identici..Simtim asta..Ce ne separa e nivelul de cunoastere, cel pe care ni-l dezvoltam continuu, cel pornit din preferintze si placeri initiale..
Invatam continuu, invatam tot, din tot..Invatam istoria ca sa intelegem din trecut, ce sintem..Si vedem ca cel mai mult conteaza clipa de acum, eterna clipa de acum in care ne traim fiintza..Ce a fost s-a dus, ce va veni e complet necunoscut, dar ce e acum e ce sintem..Si savuram momentele intr-un fel de extaz al prezentului, pentru ca ne place, si pentru ca il meritam, si o facem pentru noi, pentru propriul egoism al propriului suflet..
Ieri am fost, azi sintem, miine vom fi..Uneori cifram in fraze gindurile nespuse, cu constientza ca ne referim la unele variante posibile din noi..Le spunem ca sa ne acoperim de ceva protector, desi stim exact ca momentul de acum e cel mai valoros pentru fiintza noastra vulnerabila..
Sintem suflete identice si trecatoare..Si ne construim vietile pe variantele posibile de destin..Uneori ne e frica sa mergem inainte, pentru ca constientizam unele pericole, dar invatam sa ne luam curajul de a continua din ceva, ce, odata, a fost atit de frumos..

No comments:

Post a Comment