Saturday, February 18, 2017

Etern de toamna

Linistile cinta iar un cintec de singuratate..Sint si ele ca si mine, dar ele sint mai multe, si cinta in cor..Un cintec al singuratatilor impreuna..Un cintec fara inceput, si fara sfirsit..Ceva despre un fel de infinit care a venit, si a ramas aici pentru o eternitate..
Respir culori si stari pe care le-am primit..Inaintea culorilor vad starile aduse de anotimpuri, apoi vad culorile cum se raspindesc peste stari, si cum totul se transforma intr-un tablou infinit..Apoi toate curg, si cite o culoare cucereste cu nuantze tot..Vad cum ma transform si eu, pe masura ce nuantzele urca pe mine, si ma uniformizez incet, pentru ca totul devine o stare unica si stabila..Sint iar captiv in mine..In minele din starile mele..Sint liber intr-o captivitate acceptata, a mea..Am ziduri imprejur, multe, si inalte, colorate..Ziduri prin care pot sa trec, pentru ca par lichide, dar dincolo de care sint alte ziduri..
Ieri am visat ca e toamna..Si am visat ca sint melancolico-nostalgic..Si eram si mirat ca e toamna, si ca eu am intrat in starea aceea, iar, pentru ca, parca nu realizasem in ce anotimp mai sint..Desi parea ca stiam ca, oricum, si orice, afara e toamna, chiar daca e altfel, adica chiar daca arata altfel, pentru ca stiam ca toamna are multe fetze, ea e si toamna-primavara, si toamna-vara, si toamna-iarna, orice..Si ea e toamna si pe alte planete, la fel, pentru ca e universala..
Incerc sa-mi amintesc de cind am vazut prima oara toamna..Nu mai stiu..Probabil ca era intr-un timp nu prea fericit..Un timp cind am constientizat ca durerea e adinc infipta in fiintza mea..Pentru ca, in fericire nu am observat asa ceva, ca atunci eram prea egoist-preocupat de luminile lumilor, era evident..
Toamna e tot..E in noi, si noi sintem parte din ea..Si toamna e plina de ea insasi, pentru ca stie ca-i e atit de usor sa ne controleze sufletele..Seamana cu o femeie, cumva:)..

6 comments:

  1. Yeap...

    Eternal ideas are not promordial ideas, as Carl Yung mistakes, calling them (the eternal ideas) as primordial ideas, when platonic ideas are not etrenal ideas but primordial ideas.

    ReplyDelete
  2. gandesc in vreo 1000 de feluri :)) Nu, seamana cu o femeie care ti se impotriveste si te "scuipa" cu cea mai dulce aroma :)) Nu implora, nu se plange, nu geme si nu iarta. E moartea feminizata: supusa verii nu si iernii. ;)
    Independenta.
    (..Nu chiar o femeie?):)

    ReplyDelete
  3. , si cinta in cor.

    Nice.:)
    Dragutz.:)

    ReplyDelete
  4. Bre, esti prea apocaliptica, bea un alcool cu aroma de toamna:))

    ReplyDelete
  5. Nu am bani. vineri iau salariul {Si ma duc in parcul unde am auzit ca sunt ratuste!, in sfarsit..Si eu!. ca baietii au fost - fostii colegi de camera - si s-au intors foarte fericiti c-au vazut ratze p-acolo.) Oricum, orasul e plin de pescarusi - ceea ce ma bucura mult.]
    moartea lenta...asa cum e toamna (moarte, cuvant gen feminin) nu pare a fi caracterizata nicidecum apocaliptica. Asta am vrut sa spun.. E self-in control anotimpul acesta. Si toate miscarile pe care le face ... le face pasiv-activ.


    O Coca-cola ar fi buna.

    ReplyDelete
  6. a, toamna-anotimpuri seamana cu o femeie. daa, acum am inteles. (finalul). Eu ma gandeam - in partea aceea - la toamna-anotimp.
    Oboseala psihica...oboseala psihica.. daca o sa-mi revin vreodata jur! ca n-as mai incerca sa caut a intelege pe cineva asa de complex ca tine.:)) :)

    ReplyDelete