Wednesday, February 15, 2017

Efemer

Spatiul a condus timpul..Apoi timpul a revenit..Cite unul a fost inaintea celuilalt, ca intr-o cursa continua.. Apoi a revenit intunericul absolut..Materia s-a condensat in praf, apoi in stele, care, dupa citeva miliarde de ani au explodat, si materia a redevenit praf, si bolovani..Atunci cind stralucirile s-au stins, si nimicul a sters gloria de altadata, praful a acoperit totul cu particule de uitare..Si toate si-au reluat drumul propriului destin, s-au incadrat in cercurile ciclurilor firesc, ca si cind totul a fost asa si inainte, dar nevazut, si nestiut..
Se spune ca tot universul a evoluat dintr-un punct initial, unde totul era infinit..Un punct infinit intr-un spatiu extins pina la infinit..Apoi punctul a explodat , si a creat tot, intr-o incercare de a umple un gol atit de mare.. Iar golul s-a umplut de materie, care, si ea e plina de goluri..Ce ironic..Golul s-a umplut de goluri, intre care substantza ramine rara, si arbitrara..
Apoi au aparut lumile, ca sa urce totul pe alt nivel al ierarhiilor..Lumile cele care ne-au construit pe noi, si care ne-au facut mai meditativi si tristi, lumile relative ale existentelor noastre..Lumile cele pe care le zarim prin reflexii, si refractii ale razelor vietii..
Cerul e un spectacol de puncte de lumini..E un spectacol cind cald, cind rece, desi el e poate indiferent, se arata asa cum e, fara sa-i pese ce simtim..Poate noi il vedem asa cum il vedem in functie de starile noastre..
Toti oamenii care au trait vreodata pe pamint au vazut cerul, asa ca noi, si s-au intrebat ce e cu luminile acelea..Unii s-au bucurat, si au vazut in ele semne de vis si viata profunda, altii au vazut dezastre, altii poate au vazut fiinte superioare care se joaca cu destinele noastre..Iar cerul a ramas acelasi, la fel de intunecat si de etern, oriciti ochi l-au privit..Iar noi, cind il vedem, parca ne gindim la ceilalti, care au fost pe aceeasi margine de univers, si care acum sint praf de stele..Si ne gindim si la cei care il vor privi intr-un viitor indepartat, atunci cind noi vom fi praf de stele..

No comments:

Post a Comment