Thursday, August 16, 2012

Oglinzi si reflectii



Tu..Ce auzi? Ce vezi? Ce crezi ca simti, in general? Cit crezi ca din tot ce simti e real? Cit crezi ca e adevar, si cit iluzie indusa? De fapt, ce definitie are adevarul? Pentru ca daca l-am putea defini precis, am putea defini si altele, relativ la el..Dar, toate sint relative..Inclusiv adevarul..Pentru ca sintem subiectivi, si tot ce ne inconjoara fiecare il vede in felul lui..Asa e de cind lumea..
Ma uit la filme vechi..Toti actorii au murit demult..Desi ei sint pe ecran..Lumea aceea a disparut..S-a transformat in altceva..
Acuma traim tot in societatea-jungla ca si cei din trecut..Doar ca jungla de acuma e mai technologizata, mai dura, seaca, si precisa..Mai dilie..Mai indepartata de natura noastra profunda..Mai indepartata de natura reala, asa cum o stiam din biologie..
Pe masura ce trece timpul, constientizam ca lumea merge pe cai nestiute..Si inca vom merge, asa, haotic, cred..Cit inca societatea nu va impune educatia, orice ar fi..Ca o masura a auto-salvarii..

2 comments:

  1. Ai dreptate, totul e relativ....fiecare percepe lumea inconjuratoare cu tot ce inseamna ea prin prisma propriilor considerente cladite de-a lungul unei vieti sub influenta mediului in care s-a dezvoltat.

    Interesant blog...I'm watching you :)

    ReplyDelete
  2. Senkiu verimaci:) Asa eeeeee, sintem ultra-super-hiper subiectivi..Toti, de la furnica, la dinosaurian:)

    ReplyDelete