Monday, August 6, 2012

Efecte si cauze



Ideile alearga suficient de repede, cit sa nu le prinzi..Si, daca vezi ca in lupta directa nu le atingi, incerci alte metode..Te plimbi pe strazi, si te uiti pe unde s-ar putea ascunde de tine..Te asezi pe o banca, astepti..Apoi pornesti iar..Bei un pic de alcool, privesti un peisaj, asculti o muzica..Lasi timpul sa treaca, si sa se adune undeva..In fata sau in spate, indiferent unde..
Apoi, asa, fara sa te anuntze, te viziteaza inspiratzia..Si vine cu tot, cu idei, cu sentimente, cu lumi detaliate..Si aici e ironia..Adica inainte nu era nimic, si acuma, na..Petrecere cu jocuri de suflete colorate..
De fapt, inspiratia e o stare..E o detasare..E un zbor..Parasesti toate realitatile dimprejur, si te duci sa te joci cu stelele..Si cu planetele mari si mici, si galaxiile spirale, si quasarii..
Se spune ca universul e plin cu o substantza necunoscuta si invizibila..Numita si materie intunecata..Pentru ca i se simte influentza gravitationala..Poate ca acolo e substantza lumii..Poate din ea s-au nascut si spiritele celor ce au trait pina acuma..
Toate sint speculatii..Pentru ca sufletul il avem ca urmare a miliardelor de neuroni si sinapse..Atunci cind dispare constructia fizica, dispare si sufletul atasat..E pacat, stiu..Dar asta e mersul lumii..Iremediabil..

No comments:

Post a Comment