Monday, April 16, 2012

Un drum

Galaxia s-a mai rotit cu sutimi, sau zecimi de grad..Cui sa-i pese? Timpul nu-l constientizam..Vrem sa nu-l stim ca a trecut..Vrem sa ramina undeva, departe..Ca sa nu ne doara..Vrem sa existam acum, doar..Vrem sa blocam momentele fericite, si sa le retraim intr-un ciclu infinit..
Uneori ochii celorlalti reflecta imaginile asa ca oglinzile deformatoare..Si ne arata ceva ce nu vrem..Vedem detasarile si urile lor atit de clar..Cu detalii, si multe arabescuri..Si atitea curbe nefiresti, si unghiuri ciudate..
Nu stiu, nu inteleg cum judeca lumea..Si nu inteleg de ce judeca..E problema ei..Sa-si care singura urile in spate, pe care le tot aduna, si aduna, pina cind n-o sa mai poata..Noi trebuie sa invatam sa le evitam..
Cea mai buna metoda de detasare e sa-ti imaginezi ca zbori..Ca lasi toate problemele in urma, si urci..Spre o lumina limpede..
Am avut in viata multe perioade de confuzie, in care n-am stiut ce va fi miine..In care, parca, toti ma pocneau din toate partile, si izbeau continuu, metodic, fara mila sau alte sentimente..Ca niste roboti, comandati de un creier robotizat, care are puterea de a se juca cu constiintele oamenilor, si de a-si da libertate instinctelor sadice..S-a intimplat..Apoi au mai venit momente de liniste, cind am incercat sa inteleg..Pe mine, pe ei, situatia..Poate nu era vina cuiva..Poate toti facut, doar, ce au stiut, si nimic mai mult..S-au conformat..
E bun egocentrismul..E bine sa invatam sa ne traim viata, asa cum credem..Sa ne bucuram, si sa ne intristam in felul nostru, propriu..Sa realizam ca meritam, si bune, si rele, si ca ne vin de la ceilalti, care sint diferiti..Sa traim intre valorile proprii, si intre capacitatile noastre de a intelege, cit putem, mediul..Si sa mergem inainte.. E bine sa intelegem cit de important e sa ne conservam energiile, ca sa putem sa mergem inainte..E bine sa nu uitam sa facem pasi..Sa conservam persistentza propriei memorii..Care are in ea toate drumurile de pina acum..Si mai are si originea propriei noastre fiintze..Locul unde sosim, si, de unde plecam, iar..

No comments:

Post a Comment