Sunday, January 8, 2012

Logicile sufletului


Ceva se intimpla undeva..Pentru ca, daca nu s-ar intimpla ceva, s-ar intimpla altceva..Si daca nu undeva, atunci altundeva..E posibil sa intimple ceva undeva, dar si altundeva, dar asta e rar..De obicei, cind ceva se intimpla undeva, altceva se intimpla altundeva..Plus ca, ceva i se poate intimpla cuiva, dar si altcuiva..Sau invers..Sau, poate ca nu chiar asa, adica acelasi ceva peste tot..Pentru ca, daca undeva, cuiva, i se intimpla ceva, atunci altcuiva, de obicei i se intimpla altceva..Deci nici altcevaurile nu pot fi peste tot..Si, la fel, nici undevaurile, altundevaurile, cuivaurile, altcuivaurile..Se pot face toate combinatiile posibile, cu elemente diferite, din aceleasi categorii..
Acel ceva, care i se poate intimpla cuiva, e sa se indragosteasca..De ceva, cineva, sau parti de ceva si/sau cineva..Amorul, cumva, pare, matematic vorbind, generalizabil..Teoretic, lucrind cu elemente ideale, pare simplu..In realitate, insa, distanta de la teorie la practica poate fi una fooooooooaaaaaarte mare..Sau nu..Sau na..
In stiinte, lucrurile sint exacte, cu o logica limpede, si imediata..In arte, sufletul complica tot..Aici pot fi miliarde de logici paralele, perfect valabile..Pentru ca poti spune: azi sint alb, si in fraza urmatoare: azi sint rosu..Si totul e corect..Pentru ca, acelasi eu poate avea toate culorile..Acum si aici..Sau, altundeva, altcindva..

2 comments:

  1. frumoase randuri...subscriu artei, caci eu pot sa fiu toate culorile curcubeului :P :D

    ReplyDelete
  2. Sufletul are in el, cumva, tot universul, si culorile asociate emisiilor electromagnetice din spectrul vizibil, asa cum le percepem noi, cu simturile..Uneori stau si ma gindesc daca avem si putin infrarosu, si ultraviolet..:D

    ReplyDelete