Tuesday, August 22, 2017

Evolutii accelerate

Lumile s-au schimbat..Au devenit cu totul altele..Parca si universurile ce le contin s-au transformat complet..Nici macar numele nu a mai ramas sa aminteasca de ce a fost..E altceva..Si intre toate lumile astea complet noi eu sint la fel de strain, sau poate mai strain decit am fost in lumile vechi, dar ma obisnuisem cu ele, si nu am crezut ca toate sa se transforme intr-atit incit sa nu mai recunosc aproape nimic din tot.. Oricum nu mai conteaza, ca stiam ca se va intimpla asa, pentru ca ma avertizase intuitia, si oricum nu cred ca mi-ar fi pasat, pentru ca nu ar fi avut de ce..Pentru ca stiam ca schimbarea asta asa de in voga, e o cicanarie cit se poate de bombastica si stupida, pentru ca totul e la nivel absolut superficial..E o schimbare de prostit prostii, si de imbatat betzivii, pentru ca e complet absurda dintr-un punct de vedere firesc..Ea se justifica doar pentru niste aparentze de evolutie, sanchi, e o smecherie ieftina ca unii sa mai faca niste bani pe spinarea naivilor.. E simplu..
Ce timpenie, sa existe atitea mase spalate pe creier de unele virtualitatzi bine concepute, ca sa se poata obtine niste bani sub unele aparentze..Chestia e ca masele vor sa fie spalate pe creier, aici e de fapt tragedia, ca lumea e o mare masa de manevra devenita asa pentru ca asa a evoluat..
Secolul asta a adus ceva absolut incredibil: internetul si telefonia mobila, asta pe linga, evident, multe alte descoperiri, dar netul si mobilul au transformat Terra intr-o singura entitate, in care tarile si granitele lor conteaza mai putin, pentru ca acum toti au access la cunoastere..Totul e ca aceasta cunoastere sa fie punctul de plecare spre o evolutie mai accelerata a omenirii spre altceva cu mult mai inalt..Si, cam, va fi..

5 comments:

  1. Alalta/ieri citeam:

    Ansamblul vieţii sociale a oamenilor nu s-a schimbat deloc, doar că timpul a adus un surplus de varietate, progresul a permis creşterea cantitativă, iar sporul de calitate pare atribuit unei diferenţieri evolutive.
    (...)
    Ipocrizia face incredibilă şi împrobabilă orice ripostă iar generalizarea ei îi conferă credibilitate deplină.
    Copiii sunt deprinşi de mici cu tertipurile părinţilor, apoi când le vine vremea, cad la testul aruncătorului cu piatra.
    (...)
    Tehnologiile sunt promovate sau disimulate astfel încât progresul civilizaţiei omeneşti să pară evident, în realitate fiind exact invers. Viaţa s-a degradat la toţi indicii de moralitate, sănătate fizică şi psihică, bunăstare, cultură.

    Zeii au fost printre noi din cele mai vechi timpuri şi sunt şi astăzi indiferent că îi numim zei, dumnezei, intra sau extratereştrii, îngeri sau diavoli. Noi oamenii am devenit tot mai instruiţi şi mai receptivi, ei zeii au devenit tot mai circumspecţi: Viclenia şi diversiunea lor e cu un pas înaintea perspicacităţii omeneşti. Sau cu mai mulţi. Nici nu s-ar putea altfel.
    Una din marile diversiuni la care ne-au supus a fost că ne-au deprins cu ipocrizia. Mincina a devenit nu numai derutantă ci chiar ne-a schimbat modul de viaţă. Minţind în orice împrejurare, am devenit neîncrezători. Cui îi place să fie minţit! Nu mai avem încredere în nimeni şi în nimic. Numai că fiecare în parte nu putem asimila şi filtra toată cunoaşterea lumii, vremea marilor enciclopezi a trecut. Aşa încât acum trebuie să reînvăţăm să folosim cu încredere şi informaţiile deţinute de semenii noştri mincinoşi, nu numai cele din propria minte. Plus că legăturile de comunicare dintre noi sunt permanent secţionate, atrofiate şi menţinute sub minimumul necesar. Conform algoritmului divide et impera.
    Se admite că energia este răspândită pretutindeni, se admite că totul este energie, deci şi informaţia este energie. Adică informaţia este peste tot. Trebuie doar să aflăm în ce servere este depozitată şi să reînvăţăm să o accesăm.


    Totuşi o mare schimbare se prefigurează la orizont. Excedaţi de ritmul şi viteza de dublare a informaţiei copiii învaţă să se degreveze de învăţământ. Decât o cunoaştere parţială, mai bine deloc. Trecerea de la învăţământul enciclopedic la cel desuet se face treptat, pe căi alternative. Informaţia nu mai trebuie corelată şi memorată ci doar recunoscută. Cu alte cuvinte suntem determinaţi să prelevăm informaţia de la sursa producătoare sau depozitară, renunţând la propriile depozite cu memorare intermitentă. Grilele de testare ipocrite, dar computerizabile, prezintă şi ele o ofertă înşelătoare de răspunsuri variantă, din care învăţăceii trebuie doar să recunoască răspunsul şi să poată ocupa un loc în top.

    [Paranoia conspiraţiei - de Alexandru Ciobanu [Alexandru Nifilimu] ]


    La partea cu ipocrizia omu' mi s-a parut criminal de tare. (si) Just.

    ReplyDelete
  2. Chestia e ca masele vor sa fie spalate pe creier, aici e de fapt tragedia, ca lumea e o mare masa de manevra devenita asa pentru ca asa a evoluat... *dirijata.

    Daca puneai *"dirijata", atunci fraza asta era perfect - completa.


    Oricum, rostul sau scopul tuturor acestor desfasurari, demersuri (nu stiu cum sa le numesc exact) sta sesizat in prima fraza din mesajul pe care l-am lasat anterior.
    E cu free-will toata povestea.

    ReplyDelete
  3. (btw,) Sfarsitul e cel mai aproape. Nu o evolutie, nici un fel de evolutie. Ci s a l v a r e a , eliberarea din lumea aceasta. A celor buni.

    Amos 3:7
    7. Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fara sa-Si descopere taina Sa slujitorilor Sai proroci.

    Matei 16:4
    3. Si dimineata, ziceti: "Astazi are sa fie furtuna, caci cerul este rosu-posomorat." Fatarnicilor, fata cerului stiti s-o deosebiti, si semnele vremurilor nu le puteti deosebi?
    4. Un neam viclean si preacurvar cere un semn; nu i se va da alt semn decat semnul prorocului Iona." Apoi i-a lasat si a plecat. (USA 21 august '17 eclipse)


    PLUS: Israel is the sign of the fig tree which it takes 70-80 days to mature we are that generation!
    1948 - 2017 69 they will be 70 soon time of Jacobs troubles!... the Lesson of the Fig tree!


    Matei 24 - tribulatia
    35. Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
    36. Despre ziua aceea si despre ceasul acela, nu stie nimeni: nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal.
    37. Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului omului.
    38. In adevar, cum era in zilele dinainte de potop, cand mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie,
    39. si n-au stiut nimic, pana cand a venit potopul si i-a luat pe toti, tot asa va fi si la venirea Fiului omului.
    40. Atunci, din doi barbati care vor fi la camp, unul va fi luat, si altul va fi lasat.
    41. Din doua femei care vor macina la moara, una va fi luata, si alta va fi lasata.
    42. Vegheati, dar, pentru ca nu stiti in ce zi va veni Domnul vostru.
    43. Sa stiti ca, daca ar sti stapanul casei la ce straja din noapte va veni hotul, ar veghea si n-ar lasa sa-i sparga casa.
    44. De aceea, si voi fiti gata; caci Fiul omului va veni in ceasul in care nu va ganditi.
    45. Care este deci robul credincios si intelept pe care l-a pus stapanul sau peste ceata slugilor sale, ca sa le dea hrana la vremea hotarata?
    46. Ferice de robul acela pe care stapanul sau, la venirea lui, il va gasi facand asa!
    47. Adevarat va spun ca il va pune peste toate averile sale.
    48. Dar daca este un rob rau, care zice in inima lui: "Stapanul meu zaboveste sa vina!"
    49. Daca va incepe sa bata pe tovarasii lui de slujba si sa manance si sa bea cu betivii,
    50. stapanul robului aceluia va veni in ziua in care el nu se asteapta si in ceasul pe care nu-l stie,
    51. il va taia in doua, si soarta lui va fi soarta fatarnicilor; acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor.

    Matei - 25 Intoarcerea Mirelui. Pilda celor 10 fecioare.
    Vine in fecioare! Vine in /sub zodia Fecioarei! E Timpul Sau!. E in timpul Lui!


    "Ş-am venit să te-aud, să te văd, să te-nvăţ
    ca pe-o carte cu literă mare...

    Am venit să te-nvăţ, am venit să mă mir:
    ce fântână cu literă mare...!...

    să te umplu cu lacrimi ş-apoi să te beau:

    jur pe dragostea mea de onoare!" Ion Zimbru

    ReplyDelete
  4. Soarele

    Temperatură la suprafață: 5778 K
    Urmatorul an evreiesc : 5778
    Interesting:) ...enought?

    ReplyDelete
  5. Stii tu ca fix 5778 Kelvin are soarele, pai ce ai masurat-o tu? Ca eu cind am fost ultima data in excursie pe soare parca am gasit altceva..In fine, nu ne certam, ca fiecare are alte masuratori..Zero absolut e la minus 273.15 Kelvin, adica cind ingheatza tot..Bine, niste electroni tot mai sar calul, dar atomii stau ficshi, sau asa se zice..

    ReplyDelete