Monday, October 12, 2015

Cintecul clipei

Sirurile se succed, se aliniaza dupa traiectoriile sufletului, ca sa se desprinda, incet, si sa se roteasca in cercurile vietii..E un carusel al fiintei, in care ne invirtim, imbatati de viteza, si de peisajele care tot curg..Sintem aceiasi, toti intre aceiasi, cu aceleasi euri..Vedem, ca sa simtim ca totul era asa cum anticipasem..Te vad la fel, cum viata, la fel, te-a lovit..Si eu sint tot de aici..Avem urme pe suflet, dar e bine.. Pentru ca, asa, percepem la fel lumea..Si reflexiile din oglinzile lor ne seamana..Ne suprapunem imaginile ca sa simtim ceva ce n-am simtit demult; ca nu sintem singuri..Ca nu mai sintem la fel de singuri..Si e bine..Un bine de octombrie, in care simtim ca mai putem iubi..Si, mai ales, ca putem fi iubiti..E cald..Atit de nesperat de cald..Cald de octombrie..Ce pacat ca nu exista un cintec pentru octombrie la fel de celebru ca cel pentru septembrie..Try to remember the kind of October..
Sufletul nostru are cintece pentru orice, ca-s luni, anotimpuri, stari, ginduri..Orice ar celebra lumina, caldura, iubirea, ca noi raminem la fel, indiferent de luna, anotimp, an, etc..De fapt, cred ca mai presus de orice ar trebui sa cintam clipa, momentul acesta unic pe care il traim doar acum, si care se duce iremediabil..Ce frumos..Un cintec al infinitului mic din viata noastra, cea infinit mica fata de infiniturile universului cel mare..

2 comments:

  1. Bună, Florin. Îți citesc blogul de ceva vreme, a fost unul din primele bloguri pe care am început să le citesc. M-a impresionat modul tău de a scrie și capacitatea de a-ți organiza gîndurile și trăirile în cuvinte. Îți doresc mult succes în continuare și nu te lăsa de scris :)))

    ReplyDelete
  2. Multumesc frumos, sper sa mai scriu dar viata asta ti-o trage metodic, si mai ai nevoie de unele relaxari, si uitari..Ca la cite ni se intimpla, de fier de-am fi, si nu stiu cit am rezista, dar ne refacem noi din cenusa, ca Phoenix, si o luam de la capat:)

    ReplyDelete