Sunday, February 19, 2012

Locuri geometrice..


Noi personificam..Adica oricarei "chestii" spirituale, pentru a ne-o apropia mai bine, si intelege, ii asociem un suflet..Asa ca lui Pinocchio..Si acelor "chestii" le adaugam alte caracteristici, ca sa para o fiinta reala, cu propriile ginduri si sentimente..Pentru ca avem nevoie de reprezentari reale ale imaterialului..E firesc..
Putem personifica orice..Anotimpurile pot sa vada, timpul poate sa ne simta, marea poate sa ne atinga, hainele pot sa ne mingiie, optimismul poate sa ne invaluie (aici e o supra-fiintza), etc etc
De fapt, personificarea e un caz particular de metafora..Desi, daca ne gindim mai bine, poate ca..In fine, sint milioane de cazuri particulare si negeneralizabile..Sau..
Sa revenim pe terra..Mai e un pic si trece iarna..Care a fost incredibil si nesperat de calda..Foarte bine asa, ii dorim ca si pe viitor sa continue ce a inceput anul asta..Ma gindesc cum ar fi sa avem primavara si toamna de 5 luni, si vara si iarna de 1 luna..Sau cum ar fi sa ni se schimbe peisajele dimprejur periodic..Sau noi sa ne schimbam periodic, sa ne trezim peste noapte cu alta personalitate, in alt mediu, cu alti oameni imprejur..
Sau cum ar fi daca miine am cistiga la loterie, si am avea bani pentru orice ne-ar trece prin cap..Chiar, oare ce am face? Si in ce ne-am transforma?..

No comments:

Post a Comment