Sunday, February 5, 2012

Invictus


Luni e confuz, cu ochi de copil, si amintirile unui timp indepartat..E un inceput de univers misterios, ca un amurg inversat, cu bratze galactice spirale, cind in sens trigonometric, cind invers..E o cautare a timpului, cel atit de scurt, al eului..
Martzi e cu 3 ceasuri..Rele, bune, medii, de toate pentru toti..Aluneca intre alte ceasuri, si isi gaseste atitea inedituri, printre toti cei ceilalti..E inceputul reflexului imediat, si al apropierii de suflete..
Miercuri e o victorie, cit o glorie..E mijlocul istoriei scrise si nescrise..E o aducere, mica cit o trecere, si o reinviere a sperantzelor celorlalte generatzii nestiute..E o privire, peste timp..
Joi e o ceritudine deja..Ca un soare de primavara, plin de raze, si de sperantze..E un cerc perfect, cu centrul de greutate in zona deschiderilor viitorului..E ca un vis, constrins inca, de laturile timpului..
Vineri e indescriptibil..O explozie de lumina, ca la Big-Bang..O infinitate de informatii ce isi asteapta receptorii..Un sir de visuri visate, si, care, in sfirsit, ies la suprafatza..Vineri e eternitatea secundelor, a minutelor ce nu mai credeam ca vor invinge..
Simbata e extazul linistit, care observa, lent, celelalte treceri..E un e, cit un eeeeeeee..Cu, sau fara..O zi de vacantza, cind logica e absurda, si regulile, pur si simplu, dilii..E clar, e senin, ca un pescuit pe malurile timpului, si ale lumilor..E soare, e mare, e o libertate cucerita..E dom'le, ce mai..
Duminica e cu cer jos, si picuri de toamna..Cu plimbari luuuungi, si contemplari..Cu vizite, prin muzeele amintirilor..Cu viziuni, si planuri incerte..Cu arhitecturi clasice, si admiratia unor calcule reci..Cu marmuri si curbe construite de domnul Timp..E un timp de agonie, dar, mai ales de extazul adus de sperantze..
Saptamina e un mozaic..Cu piese colorate, asezate pe structurile eurilor..De acum, sau de dintr-un alt acum, al unui alt eu, care traieste intr-o lume paralela..Dintr-un trecut, sau viitor..Personal..Absolut..Fara dubii mari.. Doar cu dubii mici, si, cumva, acceptabile..

2 comments:

  1. "Saptamana e un mozaic"...ce frumos ai descris fiecare zi cu cele bune si rele....timpul...secunde, minute, ore, zile, saptamani, ani....Viata...a ta, a mea, a lui, a ei...
    Azi e duminica, e toamna, e liniste, e CLIPA.
    O saptamana minunata sa ai!

    ReplyDelete
  2. Multumesc, o saptamina frumoasa, mai ales ca a trecut luni deja..

    ReplyDelete