Saturday, February 18, 2012

Concentric


Sint atit de multe infinituri intre atit de multe infinituri..Multe cit o infinitate de infinitati de infinitati de infinitati.. De o infinitate de infinitati de ori..
Realitatea stiintifica e cea detectabila, definibila, si cuantificabila in cantitati, formule, ecuatii..Realitatea e ce exista imprejur, si poate fi determinat..Realitatea cea de dinafara noastra..Iar logica dezvoltata in cunoasterea ei e stabila, si sigura..Pe diferite nivele de subtilitate..
Dar ce se intimpla cu realitatea din noi? Noi, in inauntrul nostru ce logica avem, daca avem? Noi cite nivele de subtilitate avem, si cite logici pe fiecare nivel? Cita stabilitate si predictibilitate ne caracterizeaza? Noi cum sintem construiti?
Spun asta pentru ca, in ultimul timp am vazut atitea fiinte nesigure pe ce si cit gindeau si simteau..Si, cu care, foarte greu am reusit sa comunic..Stiu ca fiecare din noi trebuie sa ne adaptam la lumea asta nesigura..Poate asta e o scuza pentru ca devenim schimbatori neurotici si impulsivi..Dar..Dincolo de toate exista, totusi, niste valori..Daca am invata sa ne bazam pe ele mai mult, poate am sti si ce, si cum sa schimbam in noi, pe drumul asta al adaptarii..Si daca am avea un sistem de valori in creier, asta ar fi cu atit mai bine..Stiu ca societatii nu prea ii pasa de cine sintem, ci doar de ce sintem capabili sa facem pentru ea..Pina la urma, si societatea asta e facuta din atitea personaje instabile..Si, practic, ne adaptam de asa maniera, ca sa le convina lor..Asta e.. Depinde de cine ne legam in viata asta, si de ce sistem de valori au respectivii..Daca au..
Prostia, cea atit de caracteristica, si specifica majoritatii, e si ea instabila..Prostia e fragila, si e protejata de brutalitate, arogantza, rautate, autism, etc etc..Prostia e majoritara..Cum o abordezi, atunci cind adaptarea si supravietuirea ta depind de prostia altora?..

No comments:

Post a Comment