Sunday, January 24, 2016

Intrebari din ceruri

Cerurile sint asezate in straturi paralele, intre care mai sint nori, sau stele..Cerurile au fiecare o culoare proprie, si o forma proprie, delimitate matematic de plane, sau suprafete curbe..Si cerurile sint infinite, pentru ca acopera tot universul, nu doar pamintul. E adevarat ca in jurul pamintului cerurile par sferice, dar asta doar pentru ca pe pamint, asa ca si pe alte planete locuite, cerurile se orienteaza de-a lungul liniilor de fortza ale cimpului generat de inimile locuitorilor..E simplu..Iar perdelele luminoase ale aurorelor boreale o confirma..
Si cerurile au aparut in tot felul de scrieri si credintze religioase, dar acolo ele sint spiritualizate, si etape ale trecerii sufletelor fie ca sint, sau nu, legate intr-un fel,  sau altul de o carcasa vie si pulsatoriu-vibranta..
De fapt poate ca cerurile sint o pura speculatie, sau o inventie a mintii omenesti, care sa-si gaseasca un refugiu cosmic dupa trecerea in neant, un loc in care sa-si traiasca fericirile postume..Poate, tot ce se poate, pentru ca omul viseaza foarte mult, si isi doreste ca macar dincolo sa aiba o protectie si o liniste adevarata..
Sau poate ca cerurile chiar exista, si ne sint apropiate si acum, cind existam in realitatea asta reala..Sau poate ca exista intr-un fel inca imperceptibil, pentru ca nimeni nu a demonstrat vreodata cu argumente reale ca ele chiar exista..Poate ca ele exista pentru ca noi vrem ca ele sa existe, ca sa ne fie bine dincolo, si sa nu ne mai sperie singuratatea, si etc, si etc..
 Cerurile sint de fapt dorintza noastra profunda de a fi alaturi de cineva, sau de un ceva de dimensiunea universului, si care sa ne dea senzatia de comunicare cu o alta simtzire asemanatoare..Poate..
De ce oare cautam in formele galaxiilor ceva care sa ne semene? De ce acoperim misterele cu entitati ce vin din lumi cu alte dimensiuni, si de ce vrem sa intelegem proiectia lor in lumea noastra, de acum? De ce cautam? De fapt, ce cautam? Sa ne regasim in lumi pe care nu le-am putea intzelege? Sau cautam sa devenim? Si daca da, sa devenim ce? Si cum?

No comments:

Post a Comment