Saturday, July 4, 2015

Lectia de zbor

Ca sa zbori tre'sa ai niste calitati, si cevauri ce vin din fiinta ta reala, si nu din cea afisata comercial-pompos..
1. Prima, si de baza pentru o fiintza autentica, e sa ai echilibru..Si sa poti privi detasat toate orizonturile..Adica sa poti sta intr-un picior, cu un ochi inchis, si sa poti sari de pe un patrat, pe altul, ca intr-un sotron imaginar, desenat de destin cu o creta subtire pe un asfalt al tuturor posibilitatilor, plat ca suprafetele ce limiteaza unele gindiri:))
2. Mersul echilibrat, pasul urmator inainte, drept si stabil..Pentru ca inceputul miscarii e esential, cum iti repartizezi pasii, cum iti gindesti variantale deplasarilor, ca sa nu fii prins si blocat intre miscarile celorlalti.. Si aici e o picatura de geniu, ca in toate..Pentru ca intervin forte si inertii pe care nu le stiai..Gindurile se misca si ele mai repede..Incepi sa simti vintul si vitezele tresaririlor din fiintze..Simti miscarile dimprejur altfel, si realizezi ca si tu te schimbi la fel de repede..Apoi incepi sa alergi..
3. Incepi sa te simti o masina in miscare..Iti creste adrenalina, si simturile se reconfigureaza..Viteza devine un parametru intr-o crestere continua..Spatiile isi schimba sistemul de referintza, si toate se misca spre inauntru, pentru ca inafara e un repede crescator si accentuat, care pare ca isi amesteca formele si culorile..Pasii pare ca dispar, si aripile se desfac mari ca sa primeasca odata cu aerul si fortele ascensionale..
4. Pasii s-au dizolvat in miscari eliberatoare..Gravitatia s-a evaporat odata cu toate legaturile..Inainte e doar cerul, si  dorintza de a fi doar tu, intreg, si limpede, ca o privire de copil printre becurile colorate..Te-ai desprins, si simti ca devii ceva concret parca, firesc si sigur, dupa atitea confuzii si nestiuturi ale trecuturilor.. Lumea incepe sa aiba un sens, doua, trei, pina cind se stabilizeaza totul in segmente si curbe fixate..
5. Pamintul devine mic si plin de detalii..Dedesubt e un trecut, si deasupra e un cer plin de lumini de stele.. Esti inconjurat de o liniste inalta si deschisa..Esti doar tu fata cu infinitul..Ai depasit tot, si zbori singur spre alte sperantze..O lume a conceptelor te inconjoara prietenoasa..Esti atent, si capabil de elaborari, pentru ca de tine doar depind atitea toate celelalte..Divinitatea iti zimbeste, pentru ca ai invatat si tu, dupa toate, forta divina a zimbetului, si cum sa-ti eliberezi toate energiile frumoase..De acum toate sint altfel..Chiar daca mai pici abrupt printre amanunte depresive, pentru ca orice e posibil, totusi, senzatia inaltului o sa te bintuie toata viata..Si orice s-ar intimpla, prin orice ai trece, oricit de jos ai cadea, vei avea in tine viziunile acelea ale inaltimilor, de unde stelele se vad atit de frumos..
In viata am luat multe lectii, dar niciuna mai buna ca lectia de zbor..

1 comment:

  1. Bravo tie! Eu nu am celulele cu bastonase atat de activate.. ..Inca ma mai fura cei doi talhari..

    ReplyDelete