Tuesday, December 27, 2016

Last Christmas

Cuvintele nu vin usor, pentru ca zboara sus, departe, si pentru ca nu stim sa le chemam, ramin acolo, intre aer si stele..Poate ca ne cheama in felul lor, si ele, cumva..Nu stiu..E acelasi vid, si acelasi intuneric aici, si care seamana cu cel de unde am venit, si, unde, se pare ca ne vom duce.. E la fel de liniste..Poate doar mai profunda..
Ce e moartea? Cu ce e mai buna ca altele? De ce poate sa ia, si sa nu dea nimic inapoi? De ce are doar ea privilegiul tacerilor absolute? Se spune ca moartea e parte din viata, ca stim doar ca ni se va intimpla odata, ca va veni sa ne ia cu ea dincolo atunci cind timpul ni se termina..Nu stim cind va veni asta, si de ce.. Poate ca moartea e o pauza de la viata, pentru ca viata e grea si plina de dureri, si ne ajuta..Cine stie?
A murit George Michael..Greu de crezut, totusi..Un tip cool, si care cinta cu o voce incredibila niste piese de cadeai pe jos..Care a devenit faimos mondial, si care s-a super-imbogatit, si pe care il invidiau cam toti cei care, in viata lor, au vrut sa cucereasca macar o tipa (atunci nu stiam ca el era gay, pentru ca se jenase sa o spuna, eh, prejudecatile)..
Ma gindeam de multe ori ce inseamna sa fii celebru..Cred ca esti ca in iad si rai simultan, pentru ca unii te aduleaza iar altii te vineaza..Iar tu esti un om ca si ei, cu bune si rele, un om cind tare, cind vulnerabil, si iti trebuie probabil multa rezistentza la toate, pe care, daca nu o ai ti-o educi, in timp..Doar ca, uneori, mai esuezi..
Se spune ca e un timp de venit, si un timp de plecat..Asa e si cu viata noastra..
La revedere prietene! O sa fie un pic mai trist pe aici, dar o sa mai ascultam citeva melodii, si ne revenim..

6 comments:

  1. Ironia sortii sa fie Last Christmas-ul lui !Inainte cu cateva zile chiar ascultasem cateva dintre frumoasele lui melodii, mai putin cunoscute .Toate minunate.Am fost sincer intristata de vestea mortii lui si ascultandu-i iar melodiile , mi-au curs lacrimile fara sa vreau.S-a pierdut o voce de valoare de care mereu ne va fi dor.Last Christmas a fost cumva colindul de suflet al celor care l-au apreciat pe George Michael.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace , in liniste si in muzica.

    ReplyDelete
  2. Ultimul lui Craciun, asa e, de asta am pus numai jumatate din titlul melodiei.. A fost un super-artist, cred ca mai scriu un post despre el ca am mai aflat intre timp citeva informatii, el din depresie ca i-au murit mama, si partenerul, s-a apucat de droguri, mare pacat, si ce success urias a avut..

    ReplyDelete
  3. Un text pe care am vrut sa ti-l trimit acum doua luni.. "Nu stiu" de ce n-am facut-o. L-am gasit la biserica adventa din Dunstable

    "Death is nothing at all. I have only slipped away into the next room.
    I am I, you are you. Whatever we are to each other, that we still are.
    Call me by old familiar name, speak to me in the easy way which you always used.
    PUT NO DIFFERENCE in YOUR TONE, wear NO forced AIR OF Solemnity Or SORROW(!) - deci, no sorrow, rememb.
    Laugh as we always laughed at the LITTLE (deci rare) jokes we enjoyed together.
    Play, smile, think of me, pray for me.
    Let my name be ever the household word that it always was. Let it be spoken WITHOUT EFFORT, without trace of SHADOW on it.
    Life means all that is ever meant. It is the same as it ever was; there is unbroken continuity (atunci, de ce ceilalti asteapta...o minune?!,....)

    Why should I be out of mind because I am out of sight? - frumoasa concluzie

    :)

    continuare: I am waiting for you, for an interval, somewhere very near, just round the corner.
    All is well."
    (Henry Scott Holland, 1847-1918:), Canon of St Paul's Cathedral)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sure, we are what we always were, just two people to talk, walk, or look at each other in the ways we were meant to do that..I know that all we did was to seem as we are comforting each other in the ways we felt..No more, or less in everything was in between us..You meant to me as you do right now, and things that separated us was just a slice of time..Like a deep look in our eyes, that said a lot more than we ever could say in words..Stay in words, as you did, and the whole will open the ways to become what each of us dreamed:)

      Delete
  4. Pe mine m-a "socat" moartea lui Leonard Cohen. Pe George Michael nu l-am cunoscut atat de bine.. Eram la munca cand am auzit/vazut stirea la televizor. 11 noiembrie.. Aceiasi zi a mortii ca si a "iubitului meu" Dostoieski.

    ...Moartea totusi poate ne va reinvia.
    "A arde" a devenit acum verbul meu preferat.
    In rest, ramane "desert rose-ul"...drept motivatie in toate. Ca sa fiu in intregime sincera.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te cred, Cohen are in el multe lumi profunde, e mai clar pe sensibilitatile fiintzei, mie George Michael mi-a inspirat o dorintza a comunicarii fiintzei care sintem si care cauta sa fie, fiind, si visind un fel de clar al tuturor trecerilor..Era ca un fel de inceput de vis pe care il continua Vangelis..
      Mai, moartea e un leit-motiv, dar noi sintem vii, si celebram viatza, nu?
      Mmm, desert rose e un fel de reinviere al fiintzei care stie ca traieste intr-o lume relativa, si e asa de frumos, ca ne face sa visam la tot, si sa simtim ca pina acum a fost ceva, dar ce va veni e chiar fabulos:)

      Delete