Wednesday, December 18, 2013

Jocul sperantelor

Traim prin timp..Traim printr-un timp pe care rareori il simtim a fi al nostru..Pentru ca, de cele mai multe ori traim prin timpul social, al celorlalti..Si ne conformam legilor lui..
Ne traim viata raportindu-ne la ce ne exista imprejur..Ca intr-o incercare perpetua de intelegere..Ca intr-un joc universal, pe care il invatam din mers..Un joc complicat, si elaborat, cu reguli pe care cautam, cu efort, sa ni le apropiem de suflet, si de ginduri..
Viata e un fel de joc..Un joc identic cu jocurile altor vieti..Amestecat in jocul jocurilor lumii..Un fel de joc varianta intre atitea alte variante posibile..Si chestia e, ca, jocul asta il jucam pentru prima oara, tot timpul.. Ca si cind am fi incepatori perpetui..Care pornesc de la start continuu, intr-o eterna competitie a existentelor..
Incepem iar, si iar..Traim experiente care ne sint asemanatoare, dar niciodata identice..Si pornim iar, si iar, pe drumuri nestiute..Cautind ceva ce nu stim prea precis..O himera..O varianta de destin, un drum, o viata imaginata..Un spirit poate, care pare, in ce anticipam, sa ne semene..Cine stie? E greu de spus, inca, acum, pentru ca nu ne-am definit viitorul..Tot ce pare o varianta posibila e atit de indepartata..Iar ce traim e atit de neclar, si nestiut..Traim incercind, si visam sperind..Privim, cautam, si ne lasam purtati de armoniile lumii in care ne regasim..Dupa care ne pierdem, ca sa ne putem cauta iar..Sperind ca vom reusi sa intelegem, din tot, ce ne-ar putea determina sa mergem inainte..

No comments:

Post a Comment