Wednesday, December 11, 2013

Imprejurul timpului

E iarna..Si iarna e frig, e vint, si ninge..Si trebuie sa accepti asta..Altfel ai fi nebun, daca de exemplu ti-ai imagina ca ar fi o caldura tropicala, si toti ar umbla in pielea goala..Pai na..Accepti realitatea cum e, ca nu prea ai de ales..Realitatea asta..
Ma gindesc cum ar fi fost in Egiptul antic? Sa fi fost un artist la curtea faraonului, unul care sculpta in piatra tot felul de chestii..Sau un preot din ala cu rang mare, care propovaduia chestii, dar care isi traia o viata de super lux cu jde femei, si palate, fara griji, cu raspunderea doar de a construi iluzii pentru un popor oprimat.. Sau sa fi fost un general in armata lui Macedon, un strateg genial, care vedea viata prin prisma doar a unor tactici, si a unor intrigi cit de cit elaborate? Sau un soldat intr-o armata oarecare, dintr-un razboi oarecare,  ingrozit de toate monstruozitatile pe care le vede? Un soldat simplu, care ucide ca sa nu fie ucis?
Sau cum ar fi sa fiu acum in anul 10000? In societatea aceea in care valoarea are o greutate uriasa.. Sau.. Pentru ca e greu de anticipat ce va avea valoare atunci..
Ce stiu, e ca traiesc acuma..In momentul asta exact..In locul asta..Ce a fost inainte, poate ca seamana, cumva, cu ce va fi dupa..
Inainte de decolare trebuie sa faci anumite operatii..Si sa fii atent..Sa privesti la tot ce iti este imprejur..

No comments:

Post a Comment