Thursday, November 21, 2013

Cuvinte si reguli

Anotimpurile astea se trec si se petrec..Sint amestecate fara logica..Azi e vara, miine toamna, si poimiine e ceva ce ne depaseste..Stam si ne uitam imprejur, si cautam sa pricepem..Adica cum? De ce e acuma asa, si miine ceva total diferit? Sa fie pentru ca sintem noi schimbatori? Si pentru ca anotimpurile noastre sint diferite de anotimpurile celelalte? Doar asta sa fie?..Atit de simplu? Adica problema e in noi? Noi sintem cei care sa putem decide ce anotimp e azi? Da, se poate..Asa e natura..Traim mai multe variante..Si mai multe feluri de a fi, prin lumea asta..Sintem noi insine in urma evolutiilor..Dupa ce ne-am rezolvat problemele de acceptare al atitor absurditati..Si, dupa care am devenit sobri, si retrasi intre propriile ziduri..Aparati de haos doar de ordinea pe care o mai putem, inca, intelege..
Miine e o alta zi, dintr-un alt anotimp..Care ne arata alte peisaje, cu alti oameni care se transforma..Cu alte vise care se transforma..Miine e ziua cea mai zi a evolutiilor eterne..Ziua de inceput a sfirsitului inceputurilor neterminate..Ziua de revenire a fiintelor care viseaza infinit..Ziua introspectiilor, si a judecarii eurilor..Ziua de sfirsit a sfirsiturilor, si de inceput al altor inceputuri..Hahaha, ce dramatic suna..Ziua in care ceva colosabil se va fi intimplat..
Bine, spuneam de o zi extra-hiper-nemaipomenita, cind, de fapt ea era o zi absolut normala pentru ceilalti..
PS Am cazut pe jos de ris cind am auzit "colosabil" spus la un tv, de o doamna foarte determinata, si sigura pe ea. Si, ma gindeam ca ar putea fi introdus in DEX, de ce nu, din moment ce atitea aberatii exista in limba noastra..Cre'ca o sa scriu o epistola la Academie sa mai introduca si cuvinte, si reguli, ca e prea putine.. Ca poate asa intram in Cartea recordurilor..Pai na..Pai nu?

No comments:

Post a Comment