Sunday, June 9, 2013

Cautari si gasiri

Nu stiu, muzica ma inspira cel mai mult cind vreau sa scriu ceva..Bine, inainte imi fac temele, imi adun ideile, le las libere, si incerc sa le leg, ca construiesc o logica, ca o traiectorie curba, care sa treaca prin toate punctele-idei date..Cumva..De fapt, pe idei le las libere, pina cind gasesc un mic context, care sa le cuprinda.. Si contextul, matricea, sau cum s-ar mai putea numi, imi apare atunci cind ascult muzica..In special melodii din astea mari, legendare, cintate de orchestre infinite, si atiiiiit de bine echilibrate in armoniile lor..Dar care iti cinta tot ce ai simtit, si vei simti, mai profund, vreodata..
Ca sa intelegi un context, trebuie sa intelegi, mai intii toate firele logice, separate, si ma apoi legaturile dintre ele..E o munca..Dar e plina de satisfactii dulci, si frumoase..In fine..
Cred ca viata e un sir de evenimente succesive, de toate felurile..Si mai cred ca viata, asa cum e, asa cum a fost, asa cum ai trait-o, o vezi in momentele de revelatie..In acele momente, pe care, cu greu le poti traduce in cuvinte..
Ti s-a intimplat sa te regasesti in ceva ce ai citit, acultat, vazut? Dar ti s-a intimplat ca un pasaj, o armonie, o imagine, sa simti ca iti povesteste, detasat, toata existentza ta, si inca ceva pe deasupra? Ei bine, alea sint momentele in care tu, cu toate lumile eurilor tale, esti o parte din univers..Atunci simti ca ce ai trait capata un sens..Si e bine..

No comments:

Post a Comment