Sunday, June 29, 2014

Limite

E cald aici..Parca-s la intersectia drumurilor prin toate deserturile imaginate..In acelasi loc al singuratatilor.. Locul plin cu nisip, si oase albe..Prin care trec caravane o data pe secol..Fierbinte si sec, ca un altfel de iad..
Imprejur peisajul e la fel..Aceleasi dune invizibile, acelasi soare care te arde pina la oase, si aceleasi miraje-iluzii facute de straturile fierbinti de aer..Aer care iti prajeste si plaminii si toate sperantele..Si te transforma intr-o mumie vie..
Esti doar singur..Tu si natura..Nimeni altcineva..Nu ai cu cine sa te certi, sau sa te lupti..Si daca ar fi, totusi, si el ar suferi la fel, si poate ti-ar putea deveni chiar prieten de suferinta..Dar nu e..Si nici nu va fi..Doar tu cu tine..Asa..Te poti certa cu tine, ca sa simti ca poti comunica ceva, orice..Poti sa iti reciti versuri din toti poetii de care iti mai amintesti..Poti sa spui orice prostii, si absurditati, asa, ca sa iti tii mintea cit de cit limpede, pina te va descoperi cineva, si te va salva..Apoi iti spui ca mai e o sansa, si incerci sa-ti imaginezi alte lumi..Ca sa rezisti..
Azi sint bine..Am avut norocul sa ma salveze cineva..Dar imi mai amintesc momentele acelea de suferinta.. Parca mi-au placut mai mult decit viata asta de acum..Daca as fi murit atunci ar fi fost altceva..Acum supravietuiesc, sint ok, si traiesc, inca..Sint intre ceilalti..Am dureri de cap, si dorinta de a fugi iar in desert.. Sa fiu iar singur..E bine sa fii doar tu cu tine..Sa nu depinzi de cineva..Sa fii liber, pina la urma..Chiar daca ceva nasol ti se va intimpla..Bine, nu e de dorit asta..Si un desert de gheata ar fi, pina la urma la fel.. Diferenta e de haine..Si de felul in care alegi sa fii..

Pina la urma, vezi, iti poti imagina cum ai putea fi in orice timp, si spatiu..Si in cine te-ai putea transforma.. Pentru ca situatiile astea limita iti aduc la suprafata variantele profunde ale fiintei..

No comments:

Post a Comment