Sunday, July 7, 2013

Stropi purificatori

A plouat mult, a fost un timp fluid si uitat, parca..In care clipele erau captate de picaturi, si aduse pe pamint.. Cind am simtit ca toate s-au dizolvat..Ca tot ce a fost odata a trecut, odata cu ploaia, ca si cum si-ar fi dat seama ca lumile trecutului mai pot face un ultim dans..Dupa care, sa se retraga, firesc, cu ultimile picaturi..
Ploaia a spalat culorile..A purificat spatiul..A sters nuantele, si a pastrat doar adevarurile..A pastrat ce mai merita sa ne reprezinte..Cred..
Uneori ne mai ratacim eurile..Undeva..Ne lasam purtati de fiintele morgane printre spatiile noi..Ne mai indepartam, ca sa admiram lumile pe care alte fiinte ni le arata..Ne holbam, naiv, la tot ce ne inconjoara.. Pentru ca vedem atitea constructii uriase..Cu logici noi, si metode elaborate..Cu stiluri..Reguli.. Reusite..Specializari, lumi uriase si care s-au dezvoltat din alte lumi..Cu spirite, cu  justificari, exemplificari, succes practic..Da..Ne lasam purtati printre toate, intelegind, si acceptind variantele de existente, pe care le vedem, si simtim..Apoi, ca dupa o betie, stam, dormim, gindim, analizam, si ne revenim..Ne detasam, si intelegem ce am trait..Sigur..Acolo a fost altfel..Dar..Lumea reala ne trage inapoi..Si ne trezim..
Viata e un drum continuu printre variantele de destin pe care le acceptam..Pentru ca ni se potrivesc..Si pentru ca acceptam valorile acelor variante, pentru ca seamana cu cele proprii..Chiar daca alte variante de destin ne promit mult mai mult, si ne imbiie cu o alta calitate a vietii..Raminem la ce intelegem..Si la noi insine..Si e bine asa..Pentru ca, altfel, totul ni s-ar parea atit de altfel..Si, cumva, fals..Dinafara fiintei..Decit..

No comments:

Post a Comment