Friday, June 28, 2013

Singuratati identice

Ma simt ca un pilot de nava spatziala..Care isi cauta raspunsurile doar in eurile proprii..Si care stie ca va performa constient, si lucid..Si care isi va respecta  promisiunile promise, de a respecta parametrii propriilor treceri..Omul deschis si previzibil..In care sa ai incredere..Cu mintea limpede..Cu visurile imaginabile..Cu stilul anticipabil..
Am ascultat Vangelis..Am baut acelasi Porto dulceag intarit..Am trait trairi pe care le-am simtit..Fara sa le stiu..Am fost la fel de singur..Mi-am vazut aceeasi imagine, in oglinda..Am privit acelasi monitor, de atitia ani..Am incercat sa sper, ca dintotdeauna..Si mi s-au intimplat aceleasi lucruri..Am trait aceleasi amintiri.. Am fost aceiasi fiintza, care s-a retrait, circular, de atita timp..Si, care, s-a impacat cu sine..
Parca vad aceleasi peisaje, cind scriu..Aceleasi locuri care au existat, de cind lumea..Locuri ale fiintzei, cele pline de claritate, si seva..Locurile gindurilor limpezi, si pe care doar tu poti sa le intelegi..Da, stiu, locurile mele au fost, cumva, singuratice..Dar..Tu cine crezi ca le-a intzeles, si s-ar fi regasit vreodata in ele, daca nu eu, sau sufletele care, cumva, mi-au semanat?
Sintem la fel..Semanam profund..Stiu..Am simtit, cindva, asa..Mai demult..

Raspunsurile fiintzelor

Sint inert..Ma simt ca simt ca si cum trecerile mele au trecut pe linga mine, fara sa ma afecteze..Ma simt limpede, si clar, ca un pilot inainte de o misiune dificila..Cu mintea golita de trecut, si gata de nou..
Sint deschis..Sint ce am vrut..Vad inainte un peisaj, care stiu ca se va schimba..Sint constient..
Demult, eram o fire intrebatoare..Ma uitam la lume, si interogam..Acum, am ramas doar o privire, care cauta ceva..Ratacita printre detaliile atitor lumi..Privirea intrebatoare..Cautatoare..Care cauta raspunsurile de atit de mult timp..
Eu ma simt, cum ma simt, acum, ca o fiintza..De ce sint asa? De ce ma simt asa? Si cine sint, de fapt? De ce ma intreb?
Ne raportam tot timpul, la lume, la ceilalti..Cautam sa intelegem cine sintem..Si, uneori gasim unele raspunsuri, alteori nu..Dar continuam sa cautam raspunsuri..Si continuam sa ne intrebam..

Cercurile intoarcerilor

Ne inconjuram cu viziuni imaginate..Cu trairi pe care le-am amplificat..Cu un extraordinar pe care l-am fi vrut.. Cu timp, si spatzii pline de luminile unor spirite prietenoase..Cu oameni care au fost, si am fi vrut sa fie altfel..Cu emotii..Cu momente care sa ne zimbeasca cit pentru 1000 de ani..Cu tot ce putea sa ne determine sa fim atit de altfel..
Ne inconjuram, ca sa ne protejam de prezent..Visam la atitea suflete calde, doar ca sa ne aparam..Si ne gindim la cite frumuseti am vazut, si trait, atunci..Ne gindim la ele, ca la aparatori..Ca la protectori..Ca la spatii ce ne separa de amagiri..Ca la repere atit de stabile..
Stii, noi inca sintem asemanatori..Noi avem inca sperantza ca mai putem visa, ca atunci..Si asta ne da impulsul sa fim, ca atunci..Si incercam sa fim, reusind, cumva..Cred..Sau, incercind..
Noi ne-am schimbat..Era firesc..Am luat in piept atitea nereusite..Am zimbit la atitea naivitati..Si am mers inainte..Ca si cum am fi fost tineri..Si ce frumos a fost..Nu?

Hai

Hai sa ne plimbam..Sa lasam in urma toate..Sa uitam cine am fost..Sa uitam tot ce ne tine legati de ceva..De orice..Sa mergem inainte, privind spre orizontul ala atit de orizontal, si sa visam ca sintem altcineva..Pur si simplu..Sa visam ca ne-am nascut in alt spatziu si timp, si ca avem alt destin..
Hai sa ne depasim conditia..Hai sa fim ce ne-am dorit..Sa ne construim lumile proprii, din piesele pe care le vedem..Si sa devenim ce vom putea, uitind un trecut care e atit de neplacut..Nu? Hai sa..Pentru ca..

Avem

Am, ai, au..Am regasit ceva, cred..In ce am, ai, au regasit toti..In urmele fosile ale eurilor care au fost, cindva..Euri ale..Si, in care..Eu, tu, ei, ele..Euri pe care le stiam..Si pe care stiam ca le vom regasi asa cum erau atunci, in cele ce sint acum..Eurile transformate in atitea miliarde de ani..Si de tristetzi..
Am o secunda..Am o amintire..Am o trecere..Am un trecut..Ai un viitor..Am regrete..Ai ginduri la care te intorci..Am lichid in atitea din fiintzele mele..Ai inotatori campioni, printre alti campioni, in fluidul timpului..Am ochi sa observ..Ai priviri sa vezi regretele..Am timpul fiintzei mele trecatoare..Ai spatiul tau infinit, sa intelegi cine am fost noi..Eu, si tu..

Calatori printre lumi

Lumile parca ne-au urmat pasii, si gindurile dintre pasi..Au privit, din urma, cu atentie..Ne-au studiat traiectoria, si parametrii..Ne-au studiat trairile, si amintirile..S-au apropiat, urmarindu-ne toate miscarile..S-au invirtit imprejur, ne-au privit din toate unghiurile..Au pastrat, timid, distantzele..Apoi, s-au apropiat..
Lumile ni s-au oprit in fatza..Am ramas asa, pe loc, uimiti..Am stat, si ne-am studiat, reciproc, un timp..Ne-am vazut toate detaliile fiintzelor..Si ne-am admirat constructzia..Apoi am incercat sa intelegem cine e celalalt..Am continuat jocul si in imaginatzie..Pina cind am stiut ca, dupa atita timp, putem sa incercam sa comunicam..
Lumile noastre mai fug, uneori, de noi..Se indeparteaza ca de un eu absolut, si totalitar..Ca de un strain, pe care nu-l recunosc..Un timp..Apoi, revin..Ca sa ne reinvete, cu prietenie, fiintza aceea fundamentala..Si sa ne arate, a cita oara, ca, noi, cei trecatori, mai ratacim pe drumuri nestiute..
Noi traim..Noi mai sintem traitzi, uneori, si ne mai indepartam de noi insine..Dupa care, revenim..Si ne bucuram atit de mult sa ne revedem lumile..Si sa ne reluam calatoria, impreuna..

Wednesday, June 26, 2013

Plimbari pe cer

Am uitat tot..Tot ce am stiut..Mi s-au sters amintitirle..Mi s-au amestecat in minte doar viziuni..Fetzele trairilor celorlaltzi..Ale unor uri necunoscute..Straine..Am uitat..Sau poate nu am vrut sa nu le mai stiu..Ca sa dispara..Atit..Am vrut sa uit..Ma plimb printre tristetzi, asa, fara sa-mi aduc aminte..Fara sa recunosc nimic din ce-am stiut, cindva..Si sa incerc sa ma simt bine..Am facut multe calatorii prin iadul meu..Il cunosc bine..Am trait lucruri..Ca toata lumea..Am trait, si mai vrut sa uit..Acum, parca mi-am mai revenit..
Ma simt ca si cum m-am nascut iar..Ca si cum incerc sa invatz tot, de la zero..Ca si cum mi-am dat seama ca ma aflu in centrul universului, deodata..Doar eu..Fara nimeni imprejur..Cu ochi uimitzi, si atita viitor in fatza..
Simt cum spatziile se mai amesteca..Ca dintotdeauna..Privirile au fost iar, uitate..Timpul s-a asezat, din nou, plan si deschis..Incercam iar sa pornim..Spre ce vedem inainte..Mergem fara sa stim..Privim spre steaua nordului..Si ce va urma, vom vedea..

Urme pe nisip

E fluid..Peste tot..Ne acopera stropii de timp, si de spatiu..Veniti dint timp, si spatiu..Ca bucati de univers care vin continuu..In siruri liniare..De ale caror nestiuturi speram sa ne ferim, acoperindu-ne inocentzele.. Incercind sa ne aparam..Sintem naivi, si trecatori..Iar lumea, atit de rece..Sintem vulnerabili..Iar sferele spatiale atit de perfect construite..
Vezi, imprejur e la fel..Acelasi priviri, printre sfere..Aceiasi ochi care ne ocolesc inteligent, ca sa ne intilneasca..La fel de sferici ca stropii care vin continuu..
Pasii urmeaza celorlalti pasi..Pasi inceputi pe un drum-traiectorie fara scop..Pierduti..Ratacitzi..Pasii-pasi, care isi acopera trairile cu armoniile amagirilor venite de dincolo, de atit de departe..Ca sa apere fiintzele de dinauntru, cele atit de fragile..Pasii eterici, fara inceputuri, si sfirsituri..Galactici..
Pasii mei, uneori, imi erau uneori, atit de prieteni..Atunci cind imi visam trecerile adevarate..Si cind stiam ca pot deveni atit de mult..Pe urma, parca, pasii mi-au imbatrinit..Si m-au incetinit..Un timp..Cit sa ma simt, si eu, la fel..La fel de batrin ca si ei..Sau ca si felul in care erau priviti, si analizati..
Pe urma am simtit ca anotimpurile s-au schimbat..Acum, e cald..E trecut de amintiri..E amestec de lumini calde..Cu rasuciri de curbe-corpuri si tresariri imaginate..E timp de tropice-turcoaz in trecere printre lumile noastre imaginate..E vis lichid pe care il vedem imprejur..E parte din ce am fi visat sa fim..E eul nostru, impreuna..E parte din ce ne e atit de imprejur..
Mai vad verdele crud, si tropical..Parte din fiintele mele, care si-au dus bucuriile, si tristetzile, pe malurile acelorasi oceane..Si si-au plimbat sperantzele tot atunci..Si ma vad in sperantzele acelor vremuri si turcoazul acela atit de ravasitor..

Intrebarile fiintzei timpului

Vezi tu, eu sint un muritor, ca si tine..Si nu prea stiu cum sa ma raportez la timp..Pentru ca el e infinit..Bine, am spus si eu, despre mine ca pot fi la fel de infinit, ca el, timpul..Desi eram foarte constient ca nu as fi putut niciodata fi..dar am spus asta, ca sa incerc sa fiu altfel..Ca sa incerc sa trec peste bariere..Ca sa mi-l apropii, cumva, pe timp..Ca sa incerc sa ne imprietenim..Desi, na..
Vezi tu, el timpul, e arogant..Nu ne intelege..Ci doar ne priveste, de deasupra..In felul lui, rece..El este, si se simte atit de bine cind trece peste tot..Absolut tot..Tot ce a fost, si va fi..
Noi am inteles cite ceva din ce am trait..Si asta nu ne-a facut mai buni..Doar mai adaptati, cumva..Si mai capabili sa vedem, printre rinduri, cine sintem, de fapt..

1000 de ani

E frumos..E imprejur..E lumea pe care am vazut-o..E tot ce ne-a inconjurat..Spatiul dintre eurile noastre, si ale celorlalti..Spatiul construit de timp..Sticlos, si exact..Spatiul neapropierilor..Nu?
Intr-un fel sintem si noi nemuritori..Pentru ca, simplu, stim istoria..Si, cumva, simtim toate trecerile prin timp..
Sintem rotite mici din mecanismul trecutului..Ne simtim superiori pentru ca putem privi pe deasupra..Si putem sa emitem judecati de valoare privind acel trecut..Desi..
Tu te simti mai bun decit un om, care era identic cu tine, dar care, a trait cu 1000 de ani inainte? Da? Chiar te crezi? Si cum te simti? Sau te simti mai bun decit un om identic, dar care va trai peste 1000 de ani? Da? De ce?
Avem sufletele amestecate..Nu mai stim exact cine sintem, si in ce lume..Sau lumi..Stim doar ca supravietuim cum putem..Acum..Ca acum traim..Ce va fi, va fi..Cui sa-i pese? Si de ce i-ar pasa?
Tu esti omul de acum..Pe tine pot sa te privesc in ochi..Si sa-i spun..Te privesc, ca pe omul de acum..Si imi place ca pot sa te privesc, acum..Desi, asa de mult mi-as dori sa pot privi si omul care va fi, ca mine, peste 1000 de ani..

Gesturile acoperite de timp

Am trait gesturi..Le-am construit..Am stiut cum le putem construi, privind la ceilalti..Am copiat, incercind sa devenim oameni-gesturi..Uitindu-ne, si reflectind..Identic..
Sintem clone de lumi, din lumi..Refacem stiluri..Ne invirtim..Inventam ce s-a descoperit demult..Adaugam doar piese de eu-ri contemporane..Detalii..
Uneori, cind ma privesc in oglinzile in care ma pot privi, inca, vad trasaturile atitor generatzii..Si trairile lor..Si simt, cumva, strigatul de dincolo de timp..Pe care si tu il poti vedea..Si toti ceilalti..
Iti imaginezi cite generatii au fost inaintea noastra? Citi oameni care ne-au semanat? Cite suflete, cite dorintze, cite trairi? Poti sa-ti imaginezi? Si daca da, ce simti?
Sintem generatzii trecatoare, care se succed..Traim in lumea asta, de acum, care e, si ea, in evolutie, si transformare continua..Daca ne-am fi nascut mai demult, am fi trait altfel..Daca ne-am fi putut naste intr-un viitor indepartat, am fi trait altfel..
Sintem suflete ratacite de timp..Intre limitele acelorasi spatii..
Stiu, daca iti spun ca esti, ca si mine, muritor in secolul asta, ai sa-mi spui ca nu sint original..Si recunosc ca nu sint..Dar iti imaginezi, tu, acum, cite mii de generatzii ai in trecut, si cite, in viitor? Intelegi, acum ce mii de ani de evolutie vor urma, fara ca tu sa le vezi?
Da, lumea va merge inainte..Cumva..Si fara sa-i pese de noi..Asa a fost dintotdeauna..Si, asa va fi..

Locurile spatziilor

Aici e locul privirilor..Aici ne privim..Aici starile ne deriva din priviri..Aici ne elaboram in minte imagini ale celuilalt..Aici incercam sa pornim imaginatzia..De aici decolam..Pe nave imaginare, ce folosesc privirile ca propulsie..Navele proprii..Care ne seamana..
Aici e locul intilnirii privirilor..Muzeul colectiilor privirilor din toate timpurile..Al privirilor din trecuturile nestiute, si din viitorurile nespuse..Al privirilor care se desfac spectral in culorile curcubeelor sufletelor.. Trimise din infinituri, catre infinituri..Al privirilor vazute, si simtite..
Vezi tu, aici e locul in care ne inconjuram de timp..Ca de un zid transparent..E locul din care putem privi dincolo..E lumea fiintzei noastre profund-eterne..Spatiul misterelor, si al descoperirilor..
Am vazut cum notele, mai demult, ne-au aratat cine sintem..Apoi am vazut cum privirile au urmate notele, si ne-au descoperit si mai mult..Acum sintem si mai expusi..Lumea poate sa ne cerceteze..Cu tot..Cu ce sintem, cum sintem..Acum, aici, in detaliu..In muzeul notelor, si al privirilor..In spatiul infinit al eurilor, trecerilor, pasiunilor, si gindurilor..Spatiul din muzeele fiintelor noastre, cele cumva fara inceput, si fara sfirsit..

Portativ

Am ascultat sonata lunii..Mi-a placut..E clasica..E o melodie..Din note..De pian..Succesive..Note care se imbina..Se armonizeaza..Se completeaza..Curg unele din altele..Se inconjoara unele pe altele..Se privesc.. Danseaza..Cinta..
Note pline de armonice..Elaborate..Combinate..Intricate..Intzesate..Intrepatrunse..Complicate..Aranjate in constructii subtile..Ca sa ne atinga acolo, unde simtim mai adinc..
Note desfacute..Relevate..Ca sa poata fi citite usor..Si explicate pe intelesul nostru, comun..Note care se succed..Si se preced..Note simple..
Note care ne construiesc visele din bucatzi infinit mici..Care ne fac sa adaugam, in minte, alte note..Si alte lumi..De orice..De oriunde..Lumi care incep cu note, si care se termina cu secventze..De timp, de sensibilitatzi amagite, de amintiri calde, de ginduri care redescopera lumile care asteapta..Lumile din noi pe care nu le-am intuit inca..Lumile derivate..Din note..Lumile culorilor imaginate mai demult..

Answers to

Saw things sometimes..That don't know to explain..To myself..Things all over..That somehow looked like.. Things to think about..That maybe were speaking about me..Somehow, or..My visions..My own perceptions of that that was all over..Curves of a limited imagination..My..Curves that were surrounding shapes.. Changing..In a game of lights, shadows, and colours..A game that irresistible, like a desire for love..Love? Love..Or not..To love, or not to love..Look outside..The same way you looked inside..And, somehow, maybe you'll find 1, 2, or 3 answers..Of..And tell me after..We'll have a good conversation about..
My best..Have a good life..

Tuesday, June 25, 2013

Tropical dream

Dimineatza isi deschide primele raze de lumina..Orizontul se coloreaza, si incepe sa lumineze..Apar primele contururi, si forme..Insula se trezeste..
Am visat uneori sa traiesc pe o insula tropicala..Uneori..Constient ca poate, acolo m-as plictisi, pentru ca n-as avea strazi, masini, cladiri, oameni grabitzi, sau alte atitea specifice orasului..Acolo as avea plaja, nisip, palmieri, o mare cosmica, si corpuri goale si bronzate..De fapt, poate ca asta ar fi farmecul..Sa schimbi mediul..Sa te teleportezi in cu totul alta lume..Nu stiu..Undeva unde totul e diferit..O lume care sa iti trezeasca curiozitatea, imaginatia, si dorinta de explorare..

Inca amintiri

Vezi tu, cum am zis de atitea ori, toti sintem diferiti..Simtim altfel, gindim altfel, percepem altfel..Sintem altfel..Spun asta, pentru ca, de multe ori, ce simteam eu, parca nu simtea nimeni..Adica eu ma entuziasmam la unele "chestii" care pe foarte multi ii lasau reci..Si chiar nu intelegeam de ce..
Cind eram adolescent ma mai indragosteam, uneori..Nu stiu sa explic cum, sau de ce..Dar vedeam fetze frumoase, corpuri armonioase, gesturi, atitudini, sau feluri de a fi care mie, cel putin, imi sugerau sensibilitate, trairi profunde, o altfel de intelegere a lucrurilor, care, toate impreuna imi dadeau fiori..Si ma extaziau cumva.. Adica ma faceau sa cred ca fiintza asta care arata asa, care spune asa, care se comporta asa, ar fi altfel decit ceilalti..Altfel intr-un sens care, firesc sau nu, aluneca spre erotic..Sau sublim..Sau, poate mai mult..Poate un mic divin..Poate..Adica asa percepeam eu toata compozitzia asta..Si ma facea sa cred ca..Bine, asta era atunci, pentru ca asa era normal sa fie..Atunci..La mintea de atunci era firesc..Dar, am mai crescut..Si am vazut ca lumea are multe fetze, si multe aparentze..Si doar citeva esentze..
Dar, m-am mai maturizat..Am mai vazut si altele, am mai invatat, am mai adaugat ceva educatie..Si am mai invatzat sa discern..Dar am mai vazut multe..Printre care si semnele care veneau de "dincolo"..Adica dintr-un loc stiut geografic, dar nestiut in celelalte..Din west, mai precis, din tzarile libere..Si erau multe semnele astea.. Reviste, video-uri, clipuri, filme, topurile radio, etc etc, toate semnele astea imi aratau o lume fabuloasa..Pe care o simteam, cumva, reala, si doream s-a cunosc..Si eu, ca multi dintre noi, cei de atunci..
Intre timp lumea s-a transformat spectaculos..Exista tv-uri, internet, radio, carti, etc etc surse infinite de informatie care ne leaga de lumea civilizata..Incredibil, am putea spune, daca ne gindim cum arata societatea romaneasca acum un sfert de secol..Chiar incredibil..
Dar, pentru mine, cel de acum, si poate mai maturizat, si trecut printre atitea, mai ramine gindul, si mirarea de atunci..Cind, intr-un deshert fiind, parca, mai primeam semnale venite de undeva, departe..Atit de frumoase..

Sunday, June 23, 2013

Semne identice

Stiu ca fiecare vede lumea in felul lui, propriu..Si daca eu spun lucruri despre cum vad eu lumea, s-ar putea sa fie diferit..Si ceilalti s-ar putea sa se distantzeze de mine, de omul din mine, pentru ca am propria mea viziune..E bine..Si e sanatos, ca sa avem fiecare un altfel de a privi tot..Nu ma deranjeaza..Ba chiar imi place sa vad o infinitate de feluri de a analiza ceva..Sau altceva..Si sa ma puna fatza in fatza cu alte realitatzi, la care nu m-am gindit..Chiar as vrea sa vad..Pentru, ca, atunci, as simtzi ca nu-s singur printre unele viziuni..Si ca am putea comunica..Si am putea sa simtzim altceva, impreuna fiind..
Nu sint vizionar, si nu pot sa citesc semnele nevazute..Recunosc..Am limitele mele, si dorintzele mele..Vad doar ce pot, si ce inteleg..Restul pot ramine confuze..Poate ca li se arata altora, cu mai mult talent la anticipari..Mie, insa, imi ramin nestiute..Si cred ca e bine sa fie asa..

Un context

Am ascultat unele armonii care m-au facut sa ma simt bine..Si, dupa care, am mers, cautind alte, si alte armonii..Ce a fost atunci, ce e acum..Armoniile vor fi, intotdeauna, cumva, aceleasi..Si eu, trecatorul, le voi asculta, la fel..Cumva..Cu discretia mea, de ascultator..Si de trecator..Pentru ca, si eu, si armoniile, vom fi identici..Ca acum..Cred..De fapt, cine stie..Poate doar timpul sa schimbe ceva in jocul armoniilor..Sau in noi..

Locurile eurilor

Stii, tu poti fi centrul universului..De fapt al universului propriilor tale trairi..Al ce simti, si ce crezi..Universul.. Cel care esti..Are vreun sens?
Noi, de fapt, ce traim? Ce sintem? Cum sintem? Ce fel ne simtim? Care  ne e proiectia in oglinda celorlalti? Greu de spus..Si greu de anticipat..Pentru ca ceilalti au felul lor de a fi, si de a percepe..Ei sint ei..Si vad in felul lor, propriu..
Fiintza noastra e identitatea noastra..Sintem asa, pentru ca asa simtim, si gindim..Sintem noi, pentru ca avem propriile trairi..Doar ale noastre..Propriile euri..Si propriile lumi..Propriile unghiuri din care observam, si judecam..Propriile limite..
Am fost, undeva, demult, intr-un loc..In care oamenii ma priveau..Locuri care imi vorbeau tacut..In care intzelesurile erau sugerate, doar..Calm..In linisti..Locuri cu subintzelesuri..Dar, de atunci am mai crescut..Si am vazut ca, pe linga adevaruri mai sint si suflete..Care accepta..Mai mult decit..Cu toate ca..

Sexe si treceri

Tu, esti tu, in oglinda eu-rilor..Eu sint eu..Toti sintem o alternativa..Si ceilalti. Toti am trecut prin tot..Si, vazindu-ne in oglinzi, am inteles..Ce am vazut reflectat a fost o imagine..Un alt eu..Atit de asemanator..
Vad, de multe ori fiinta mea reflectata..De o oglinda care, si ea, are perspectivele ei..
Te-ai vazut gol in oglinda? Ce crezi? Cum te vezi? Ce e dincolo? Ce perspective?
Am trecut prin atitea..Fara sa putem anticipa..Am mers inainte, cu sperantza, ca o masina de lupta..Visind..Si crezind ca am putea darima zidurile trecuturilor..Doar..
Sintem copiii trecuturilor..Care au incercat sa invete sa treaca peste bariere..Fara sa stie exact, cum..Mergind inainte, si invatind..
Nu mai stiu..Si nu am stiut..Nici atunci, si nici acum..Am incercat..Prins intre lumi..Si eu, ca si tine.. Trecator..Singuratic..Privind imprejur..Si incercind sa-mi imaginez..Cu frica omului care nu intelege..Si singur..Pe toate intinderile astea atit de aride..Si arid de singur..
Am facut pasi..Ca tine..Pasi neclasificatzi..Nestiutzi..Doar ai mei..Pasi prin timpul meu..Prin timpul fiintelor mele cele atit de fragile..
Ma uit si ma vad..Am 2 bratze, 2 picioare, un trup, git, cap, amprente, linii de fire..O fiintza care supravietuieste..Un corp..O fire..Daca as fi o fiinta feminina as fi altfel si fizic, si psihologic..Dar, ca om, cred ca as fi fost acelasi..De fapt, cine stie ce destin as fi avut..Habar n-am.. Sint asa, pentru ca asa a fost sa fie..Un om, cred..O umbra pierduta printre ceilalti..Oameni, si ei..Cu sexe aleatorii..Cu firi..Cu senzatii..Cu trairi..Cu atitea asteptari..Si cu atitea resemnari..

Noi

Lumea ne-a acoperit cu eu-ri..Cu ginduri, cu trairi, cu sentimentele unor momente..Cu regrete..Cu tot.. Ne-am lasat purtati..Am lasat timpul sa ne plimbe..Sa ne fie ghid..Am lasat ochii celorlalti sa ne duca printre lumile intelegerilor lor..Am acceptat sa fim priviti asa cum puteau sa ne priveasca..Pentru ca am simtit, si am stiut ca altfel nu ar putea fi..
Am avut si prieteni, si iubite..Am vazut cum au gindit..Si am inteles ce ar fi insemnat sa fi fost impreuna..Nu a fost greu..Pentru ca impreuna ar fi insemnat sa acceptam, amindoi, regulile stricte alte imposibilitatilor noastre..Si sa jucam un joc absurd..Intr-o lume seaca..In care tot ce era conform era acceptat..O lume fara fatza, fara viatza, fara echilibrul gindurilor..In care propriul absurd sa se dizolve in absurdul comun..In care toate sa se scurga in canal..Si in care, peste toate sa se fi asternut un praf cosmic..Si imaterial..
Am trait toate absurdurile lumii..Toata mizeria care a existat..Toate porcariile imaginate..Tot..Am trait..Si am stiut ca, totusi, dincolo de toate, a fost raza mea mica de sperantza..Lumina de la capatul unui tunel lung, si dureros..Lumina aceea mica, si atit de adevarata..Lumina mea..Punctul de sperantza pentru care stiam ca a meritat sa indur toate..Lumina-timp, startul vietilor mele de dincolo de abis..
Vezi tu, noi sintem supravietuitori..Noi traim, inca..Pentru ca am trecut peste atitea..Noi..Cit am ramas..Noi spirite, noi sperantze, noi fiintze..Noi noi..Noi treceri..Noi insine..Noi supravietuitori..Asa cum sintem..Cu adevarurile, din cele cite au mai ramas..

Culorile starilor nestabilitatilor

Veni, vidi, vici..Am venit, am vazut, am reusit..Ce frumos suna..Sa vii, sa evaluezi, si sa invingi tot..Asta e un ideal..Pentru ca nu invingem, ci doar ne dorim asta..Vrem sa..
Lumea nu ne-a inteles..E normal..De ce ne-ar fi inteles? Cind lumea asta e atit de mare..Si cind, de fapt, ea trece peste orice, oricind, oricum..Lumea e peste noi..Ne acopera cu toate posibilitatile ei..Si isi construieste cetatile deasupra noastra..Eurile ei ne inconjoara, si ne depasesc..Ea e o suma de euri infinite, cu puteri colosale..Care ne pot acoperi oricind, fara probleme..Oricine am fi..
Daca privesti imprejur vezi zidurile eurilor..Marginile pe linga care noi, inca, incercam sa fim..Noi..
Sintem fiinte minuscule..Cu toate disperarile si sexualitatea noastra..Cu toate posibilitatile..Cu tot ce am fi putut simti, vreodata..Cu fragilitatea..Cu cele atitea limitari..Noi..Cei atit de singuri..Si amatori de libertate..Si de absolut..Noi, cei cu imagini reflectate..Pe care le recunosc mai mult, sau mai putin..Imaginile..Cu aceleasi trairi..Cu ochi cu priviri..Cu stari..Cu momente..Cu amintiri..Cu tot ce sintem..Inca..

Suflete iluzii


Azi s-au amestecat toate..Din toate directiile..Din toate curentele, din toate timpurile..Sintem intr-un mozaic de mozaicuri, de mozaicuri..Lumea e confuza si difuza..Contururile au atitea lumini si umbre cite mai poate vedea cineva, si formele se dizolva in sine, continuu..Toate s-au complicat atit de mult, ca sint din ce in ce mai greu de inteles..Si asta se mai vede in privirile celorlalti..Cei care stau imprejur, intr-un cerc perfect, si trimit privirile-care-ranesc in jeturi intrepatrunse..Nu prea ai cum sa te aperi..Nu ai ce sa faci..Nu poti decit sa vezi sinistrul pur, sa taci, sau sa urli mut, in tine..Sau mai poti sa injuri..Sau sa te dedublezi si sa-i spui alter-ego-ului tot ce ai suportat..In toti anii astia..
Am mai fost, in trecere prin aleile luminoase ale orasului..Am vazut verdele stralucitor de peste tot..Verdele de sperantza..Si, printre frunze, fructe mici, ca boabele..Rosii ca amorul..Multe, perfect sferice, si la fel de luminoase..Aleile parca mergeau la fel de labirintic spre un fel de undeva..Spre un loc al convergentzelor razelor universului..Probabil centrul sperantzelor lumilor..Sau al tristezilor..Sau al nimicurilor supreme..Ca acel "O" care seamana cu un zero suprem..Nu stiu..Convergentza aleilor era, poate, doar in imaginatia mea..Si atit..Si labirintul, la fel..Totul era pur mental..Nu era nimic real..Nici verdele, nici rosul, nici lumina, nici aleile, nici locul, nici orasul..Oare? Dar daca ele nu erau, atunci, eu eram? Sau m-a imaginat si pe mine cineva? Sint si eu doar o constructie mentala? Cum oare sa imi dau seama? Ar trebui sa experimentez cumva..Sa intreb alti oameni? Dar daca si ei sint la fel ca mine? Daca sintem toti iluzii care se amagesc reciproc? Cine ma ajuta sa inteleg? Cine imi explica si mie ce se intimpla?..
Cred ca incepe sa-mi fie frica..Oare va fi asa, tot timpul?

Tuesday, June 18, 2013

Eternele reveniri


Cine stie, cine sa stie cite incercari vom mai avea de trecut in viata asta? Si cit de profunde vor fi, si cum ne vor afecta..Cine sa le stie?
Mastile lor au inceput sa se topeasca..Se scurg, se lungesc, li se amesteca formele si culorile..Se duc direct spre canalul uitarilor..Am mai trecut un hop, si am ramas cit-de-cit in picioare..Cindva vom fi uitat..
Acuma ne mai intoarcem la amintirile profunde..Cele stabile, si prietenoase, si calde..Amintirile locurilor..Si ale locurilor-locuri..Pentru ca oamenii ne-au ranit prea mult..Pe noi toti..

Post factum

Ieri am trait scene dintr-un film suprarealist..A fost ceva gen coshmar construit metodic, de niste bipezi..Ne-povestibil..Ce adunatura..Dar azi ma simt mai bine..A mai trecut..In curind uit maimutzareala lor sinistra, si ma fac om la loc:)..Bine, era o companie mica, undeva pe o margine..de lume..In ultimile luni era o atmosfera socant-agresiva, de imi dadea stari nasoale..Azi parca sint mai linistit..Ce chestie..
Mai nene, ce mecle..Numai fatza lor le spune cine sint..Asta e..Sa vedem ce va urma..

Monday, June 17, 2013

Nou

Vezi tu, orizonturile sint la fel de orizontale..Au ramas stabile..Doar celelalte s-au mai schimbat..
Inca nu-mi pot imagina adunatura..Tot, toti impreuna adunati in contra ta..Fara sa le fi facut nimic..Esti altfel, iti asumi..Sa fii trimis inafara, pur si simplu..In afara bilciului dezgustator, in care ard toate interioarele..
Te uiti..E arid, e fierbinte si uscat..E monstruos drumul..Plin de furtuni de nisip..Plin de nisipuri miscatoare..Si de amintirile unor trecuturi-esecuri..Vin din urma toti demonii..Si esti la fel de singur..Ochi in ochi cu tot ce imaginatia ta a anticipat, demult..
Poate ca acum lumea se traieste altfel..Habar n-am..Poate se traieste in ritmul unei neajutorari asumate.. Suficiente propriului insusi..Stabil in propria suficientza dezgustator-scirboasa..
Nu ma pricep sa evaluez lumea..Sau macar pe cea care mi-a fost palpabila..Pentru ca mi-a fost scirba suficient de mult, sa incerc sa ma feresc de asta..Nu am, si nu voi..E in afara mea..Pentru ca, pentru mine lumea e altfel..Difera fundamental de felul cum o privesc ei..Sintem diferiti..Sintem clase diferite..
Stii, tiriturile se definesc prin verbul "a tiri"..Ei se tirasc, si incearca sa-i tirasca si pe ceilalti in propria lor mizerie..Si trebuie sa fii ca ei, ca sa te lasi tirit..Altfel te separi..

Alte aceleasi

Tocmai mi-au tras-o macacii si babuinii..Si trebuie sa-mi caut alt job..Cum spuneam, se meritau, si eu nu prea aveam ce sa caut intre ei..Conspiratiunea idiotilor functioneaza..Mai nene, da ce agresivi sint..Si aia de erau absolut contra mea, dar mai ales contra bunului simt (cred), erau niste bosorogi pacaliti, prosti, depasiti, si inraiti..Bine, o adunatura amestecata, de rahatzi pansatzi, complet incapabili sa se adapteze, dar capabili de orice porcarii doar ca sa nu-si dea lumea seama ca sint depasiti, si ca nu mai au ce cauta acolo..Problema e cu sefii..Ca, din ce am trait pina acuma, toti i-au crezut pe dementzii aia..Sint mina in mina, se sprijina intre ei, fac ce vor in compania lor..Cel putin in companiile mici, asa mi s-a intimplat..Si nu ai ce sa faci, ca e compania lor, si e dreptul lor..E o vorba: te amesteci cu taritza, te maninca porcii..Oho, ce adevarat..Dar cum poti sa separi, si sa alegi doar ce ti se potriveste, cind e criza, si joburile nu sint atit de multe?
Tin minte ca si aia cu care am lucrat, desi erau de treaba, le era si lor frica pentru jobul lor? Si, iti dai seama ca nu aveau curaj sa spuna adevaruri, pentru ca, na..Nu-si riscau jobul, asa ca erau in stare sa si minta pentru a nu fi dati afara..Ca oricum isi dadeau seama ca, ar fi greu sa-si gaseasca job, si tineau cu dintii de ce aveau..Un comportament clasic de tirituri..Care ar fi capabili de cam orice..Absolut orice..
In fine, pentru mine orice sut in cur a fost obligat-fortzat un pas inainte..Nu m-am plins de asta..Dar am incercat sa nu las greatza ce era inevitabila, sa ma determine sa abandonez..Nu mi-e frica de nimeni, si nimic, si o sa-mi continui drumul meu..Or mai fi niste profesionisti care au nevoie de serviciile mele, de profesionist.. Ce am trait as putea spune ca a fost destul de dezgustator..Caractere separate, si obligate sa accepte..
Am trait multa vreme cu un sentiment de sila profunda..Sau scirba..Pentru tot ce trebuia sa accept..Na, acuma sint liber..Sa vedem ce ne rezerva viitorul..

Saturday, June 15, 2013

Behehe

Noi avem balada Mioritza, opera de patrimoniu, din folclor..Care spune multe chestii, deschide multe filosofii, bine, folosind un limbaj popular..Una din ele e cea legata de un fel de, sa-i zicem, pasivitate in fata unor evenimente, intimplari, etc..Multi au dat vina pe balada asta pentru pasivitatea generala a unei populatii, sau a unui popor..Miorita doar a aratat un fenomen, nu a incercat sa-l explice, sau sa justifice o atitudine de pasivitate..In nici un caz..Pentru ca e ceva mai profund aici..E despre raul din lumea asta, si daca exista cale de a fi combatut..Si daca da, cum? Adica exista metode verificate pentru asta? Pentru ca, de foarte multe ori nu prea ai ce sa faci, ca raul cam invinge in foarte multe situatii..Si, atunci, te cam resemnezi..Odata, mai demult, am facut un comentariu, de genul: societatea romaneasca se va schimba, va evolua, se vor vedea inoiri, etc, iar raspunsul pe care l-am primit a fost: poate, dar nu pe perioada vietii noastre..Cam trist, si spus asa sec, deprimant chiar..
Dar, mai multe situatii traite de mine, pe unde am mai lucrat m-au facut sa cred ca e foarte greu sa combati raul. De ex: lucrezi la o companie, ai jobul tau, iti vezi de treaba, nu superi pe nimeni, nu te combini cu nimeni, nu vorbesti de rau, adica esti dedicat treburilor tale, si incerci sa discuti cu lumea, sa mai spui o gluma, etc..Ei bine, la un moment dat iti apare in calea vietii tale, acolo, la serviciu (Badea face caz de “serviciu”, nu “servici”, de parca din cauza gramaticii nu mergea economia), unul sau mai multi dobitoci..Din aia prosti si rai..Agresivi, activi, gata oricind sa ti-o traga, si care te si provoaca..Iar daca ripostezi, culmea culmilor, tu devii ala vinovat, si blamabil de societate..Pentru ca, ce fac cretinii aia, sau ce sint capabili sa faca altora, sau tie,  iar culmea culmilor, e tolerat..De aceeasi societate..E ca si cum mentalitatea publica cauta raul sa il promoveze, pentru ca, probabil e mai distractiv.. Si pe ei singele ii distreaza, ca atita inteleg..
Bine, probabil ca e o justificare sa fii atent la rau, tot timpul, pentru ca el poate sa apara de unde nu te astepti..Cum mi se intimpla mie, zilnic,  situatia cu macacul-cogleg (cica)..Adica, el, macacul (desi imi pare rau sa jignesc animalele-macaci) face bine mersi ghiorlanii cam la toata lumea..Plus ca intirzie zilnic..Si, cum ziceam, culmea, nu l-au dat afara..De asta ma gindesc daca astia cu care lucrez, nu cumva se merita intre ei..Si ca na, nu poti avea pretentii de elevatiuni cind toti abia-abia termina un colejiu..Aia e, ne adaptam..Ii suportam, dar si cind ii prindem in off-side merita sa le-o tragem bine de tot, pentru tot ce au facut..Nu sa-i batem, in nici un caz, ci sa-i atingem la interese, ca acolo ii doare..Mai nene, ce lume..Ce adunatura de lume, de fapt..Cit amestec..

Thursday, June 13, 2013

Concept technicalities

Zilele astea m-am plictisit ffffff mult..Gasisem un site cu multe filme, am revazut niste Bonduri, ceva comedii, si gata..N-am mai avut rabdare..Si, cautind pe net am gasit niste chestii..Care, mie cel putin mi s-au parut fantastice..Mergeti pe youtube, si dati search de exemplu "concept car" sau "concept yacht" sau "concept.." cu orice va trece prin cap, si va apar tot felul de modele futuriste de orice..Ca e masina, yacht, submarin, avion, elicopter, sau yacht-submarin, masina-avion, etc etc, orice combinatie va avea rezultate incredibile.. Pentru ca sint modele de ceva-uri care arata ca niste nave spatiale, toate, cu deosebirea ca sint mai mari sau mai mici, merg pe pamint, sau apa, sau zboara..Dar ce e acolo..Parca-s aduse direct din filmele SF..Na, mai e lume cu ceva imaginatie:))
Eu visez sa am un concept de tramvai..Care sa mearga si pe sine, si pe linga sine, sa aiba si picioare mecanice cu care sa alerge, sa mearga si pe apa, si pe sub apa, si sa si zboare..Decit..

Ore de joi

A trecut inca o zi..Mai urmeaza inca una, si inca una..Pina cind nu va mai urma nimic..Cindva..Pina atunci, zilele se succed riguros..Joi a urmat dupa miercuri..Si va fi urmat de vineri..In universul asta exista si ritm, si ordine, dar si haos..Exista cauze, si efecte..Exista treceri..Suprapuneri..Traiectorii..4 tipuri fundamentale de fortze..Existentze..Evolutzii..Spirit..Si inca multe..Nedescoperite inca..
A mai trecut o zi..Am mai imbatrinit cu o zi..Cu o zi de joi..Noi, toti..

Educati vs semidocti

Ce nu inteleg eu la oameni este dileala asta care le caracterizeaza toate actiunile..Unii spuneau ca nu inteleg femeile..Hm, de parca barbatii n-ar fi la fel..Toti sint aproape la fel, diferentele intre femeia “medie” si barbatul “mediu” sint foarte mici..De aceea le putem spune la toti oameni “medii”..Sau mediocri..Diferentzele mari sint date de educatie.. Si aici nu mai conteaza sexul, pentru ca educatia e democratica..Iar in educatie conteaza efortul intelectual depus pentru asimilarea unor valori, lumile interioare construite, scarile de valori elaborate in timp, discernamintul format si el in timp, si multe calitati..Educatia presupune o evolutie continua si accelerata a mintii..
De asta apar diferente mari intre oameni, din cauza carora nu se inteleg..De asta nu ne intelegem cu multa lume, si e foarte rar cind chiar gasim pe cineva cu care sa comunicam;  tot din cauza educatiei..Si mai e ceva; cel educat, cind vede ca are de-a face cu un bou/cretin/dobitoc/etc, are tendintza sa cedeze, sau sa fuga, si sa o lase balta..Iar boul/cretinul/etc profita de chestia asta si-si impune vointza..Nu crezi? Uite-te la ce e imprejur..Ti se pare ca e o minte luminata care conduce acuma? Sau doar un arivism social mai elaborat un pic?

Wednesday, June 12, 2013

Miercuri identic

Miercuri e tot un fel de zi..Cu tot felul de cercuri, de toate formele, si dimensiunile..Cercuri de mecle cu ochi in cerc, care se uita fix la tine, de parca ar fi teleghidatzi..In fine..
Uneori, ti se mai intimpla si mici idiotenii, care te fac sa te rizi..Ori de tine, ori de altii, ori de toti, impreuna, sau de situatii..Asa..Cum ziceam, uneori, la designul ansamblului tau mai adaugi piese, le atasezi unele de altele, ca sa formeze un tot functional..Si tot adaugind, uiti care cum s-au legat, ca uneori sint multe, si te trezesti ca un sir de piese nu sint legate de ansamblu, ci doar intre ele, si fixate..Si, bineinteles ca te uiti la minunea asta, sit e intrebi, ca orice om normal la cap: what holds this? E ca in viata, uneori, cind vezii complet artificiale si aeriene, cum par sa functioneze..

Stari influentate

Si ca tot am vorbit de stari, cred ca starea e functie de ce ti se intimpla..Si de cum se comporta cu tine toti maimutzoii (ca in afara de mers biped au putine caracteristici de homo sapiens sapiens)..Sint zile cind multe usi se trintesc, multe chestii se izbesc, lumea vorbeste rastit, apoi iar izbeste, iar busesc usi..Cel putin macacul descreierat din spatele meu (ca asa se comporta) izbeste tot timpul, ma mir ca-i rezista keyboardul, si ca ceilalti mai normali nu-l taxeaza..Dar are drepturi si el, ca toti oamenii, si in vremurile astea de politically correctness, ipocrizia e mare nene..Nu ai cum sa-l taxezi pe nemernic, ca e egal cu tine..Asta e..Ca nemernicii astia sint si smecheri, adica calca pe drepturile tale, dar stiu unde sint limitele drepturilor tale, si stiu unde sa se opreasca..E buna democratia asta cind ai de-a face cu lume normala la cap..In rest, na..Ma gindesc, oare cum va evolua societatea asta, cum vor evolua mentalitatile? Pentru ca legile care exista acuma “reguleaza” mersul social, dar sint inca la inceput, cred..Ar trebui legi, sau un sistem de legi mai bine targetate..Nu stiu cum sa zic..Mai aplicate acolo unde trebuie, mai flexibile..Adica sa-i rupa pe rai (sau pe aia care vor sa faca rau), clar, sa fie ultra dure din punctul asta de vedere,  si sa fie mai tolerante cu greselile mici si naïve, din necunoastere..Desi, o lege e universala, si n-ar trebui sa admita exceptii..Ma rog, n-am studiat dreptul, si poate ca filosofia lor e alta..Dar am simtit pe pielea mea citeva magarii pe care mi le-au facut altii..Altii cu exact aceleasi drepturi ca ale mele..Bine, nu erau magarii mari..Dar oricum, atita vreme cit eu nu fac, nu inteleg de ce sa accept..Si mai e ceva; daca ripostezi cind ti se face o magarie, risti ca tu sa ti-o iei, in timp ce creptinul care ti-a facut-o iti rinjeshte binevoitor..Na, impartim lumea asta cu tot felul de bipezi..Care mai de care mai egal..

Stari atasate

Luni si marti am avut o stare de luni, si respectiv, marti..Normal..Doar nu era sa am luni o stare de marti..Sau, de fapt, mai stii..Da’ nu cred, nu se amesteca ele, starile, intre ele..Ca doar luni esti constient ca e luni..Si normal ca ai o stare de luni, automat-fortzat..Chiar daca ai vrea sa fie marti, si ai vrea sa schimbi starea de luni oricind cu cea de marti..Sau mai bine cu cea de miercuri, sau de joi, ooooo, normal..Da nu preai ai cum..Si te multumesti cu ce ai..Adica cu starea zilei in care esti..Si visezi la starile altor zile, de dupa..Asta iti da sperantza..Ca iti spui ca zilele urmatoare au stari pozitiv crescatoare..
Acuma, bine, sentimentul general e ca optimismul creste pe masura ce se apropie weekendul..Desi, uneori si in zile din astea positive ai stari nasoale..Sau invers..Toate sint combinato-intricate, si cre’ca starea zilei e deasupra tuturor starilor de moment, si le influenteaza..

Monday, June 10, 2013

Chestii chestionabile

Azi e luni, si luni e azi..O zi, cea mai dilie, laliie, moliie, din cite s-au inventat..Ie ziua de reacomodare cu programul ce va urma..Prima zi de dupa un weekend diliu, laliu, moliu..Si mai si ploua..Abia astept sa treaca..De fapt, cind scap de la job ma duc sa ma plimb, sa mai consum si caloriile, sa mai vad lume..De fapt, daca ploua, lumea n-o sa fie..Mai bine asa, ca m-am saturat sa se tot holbeze la mine tot felul de maimutzoizi..
Mi-am adus aminte de o vorba, care spunea ca: cine poate, face; cine nu face, invata pe altii cum sa faca; si cine nu invata pe altii, conduce..Interesant..Nu stiu cit mai e valabila, pentru ca are niste chestii chestionabile..

Sunday, June 9, 2013

Abs de la absurd absolut

Spatziile rotunde nu au coltzuri..Traiectoriile prin spatziile rotunde nu se blocheaza in unghiuri..Pot avea, cel mult, curbe strinse, in care suporti un 3g, maxim..Dar spatziile ramin prietenoase, cumva..Cele ideale..
Viata te-a mai trecut, un pic, prin iad..Si te-a intors inapoi..Ca sa mai poti privi lumea reala, inainte sa pornesti, iar, spre iad..Din care, probabil te vei intoarce iar..Ca sa repeti ciclul asta..For fun..Ca sa rida de tine un cineva, de sus, dotat daaaaaaa, cu un sick sense of humour..
Oricum, cine te crezi? De ce speri atunci sa ai alta soarta? De ce sa nu gusti din deliciile unor existente pre-fabricate? De ce sa nu suporti privirile alea diforme? Cine te crezi?
Vrei o alta existentza? Chiar vrei? Atunci lupta..Tu contra tuturor..Sa vedem cit rezisti..Mai ales cind esti atit de singur..Ai idee cit de mare e sistemul de desupra? Idiotule..Traiesti intr-o lume in care raul s-a rafinat atit de mult, si a devenit atit de subtil..Dar e bine..Lupta-te sa-i distrezi pe cretinii de sus..Fa-o cu convingere.. Fii real..Poate obtii ceva..
Esti ciudat, stiai? Mai ales cind iti pui sufletul pe masa..Si cind ti se vad sentimentele pe moaca..Ce speri sa obtii? Nu stii ca e oricind un cineva, mai bun? Si care poate sa te faca? Da..
Stiu..Normal ca stiu..Si ca stii si tu..Dar mai e ceva..Ceva urias..E ca nu imi pasa de ei, oricine ar fi..Pentru ca, si acel oricine e la fel de muritor, ca si mine..Si aici se termina povestea lor..Pe cind, a mea..
We live our limits..How much more? Are there new ones? After all? Cineva isi considera povestea unica.. Ca sa ce? In fine..Noroc ca nu ne deprimam din detalii..Are vreun sens? Ar trebui sa aiba?

Euri in oglinda..

Viata noastra se invirte imprejurul unor valori fundamentale..Spuse simplu..De cineva, de departe, parca..Dar, pe care, se pare ca nu il ascultam..
Toti semanam..Impartasim aceleasi profunzimi..Diferentza o face faptul ca, nu sintem dispusi sa recunoastem asta..Ne separam arogant, de conexiunea aceea universala..Ne declaram unici, in ginduri si spirit..Unici, da, dar unici in micime,cred..Pentru ca propria originalitate e o constructie relativ primitiva..Ce comic, si ridicol.. Noi..Redescoperitorii unor spatii spirituale ce au fost inventate cu mii de ani inainte..E un merit, nu?
Fluxul acela universal ne e deasupra..Doar ridicam o mina, si il atingem..E atit de aproape..
Dar noi redescoperim..Ca si cind..Si ne da o satisfactie uriasa..Poate ca sintem unici prin felul in care regasim ce exista, sub soare, de mai inainte..Si cum ne raportam la..
Cind am primit viza pentru Canada m-am simtit urias..Cind am luat primul job, aici, la fel..Cind am invatat o alta inginerie, tot asa..Cind am facut primul meu design ma simteam de parca eram singurul, vreodata, capabil de explorari universale..Apoi timpul a mai acoperit cu praf de linisti..Desi, o da, micul explorator din mine e gata oricind de o noua expeditie prin locuri noi..Oho, si inca cum..Sa vedem..Ce bine ar fi sa am un eu in oglinda..Cu care sa ma pot privi in ochi..

Cautari si gasiri

Nu stiu, muzica ma inspira cel mai mult cind vreau sa scriu ceva..Bine, inainte imi fac temele, imi adun ideile, le las libere, si incerc sa le leg, ca construiesc o logica, ca o traiectorie curba, care sa treaca prin toate punctele-idei date..Cumva..De fapt, pe idei le las libere, pina cind gasesc un mic context, care sa le cuprinda.. Si contextul, matricea, sau cum s-ar mai putea numi, imi apare atunci cind ascult muzica..In special melodii din astea mari, legendare, cintate de orchestre infinite, si atiiiiit de bine echilibrate in armoniile lor..Dar care iti cinta tot ce ai simtit, si vei simti, mai profund, vreodata..
Ca sa intelegi un context, trebuie sa intelegi, mai intii toate firele logice, separate, si ma apoi legaturile dintre ele..E o munca..Dar e plina de satisfactii dulci, si frumoase..In fine..
Cred ca viata e un sir de evenimente succesive, de toate felurile..Si mai cred ca viata, asa cum e, asa cum a fost, asa cum ai trait-o, o vezi in momentele de revelatie..In acele momente, pe care, cu greu le poti traduce in cuvinte..
Ti s-a intimplat sa te regasesti in ceva ce ai citit, acultat, vazut? Dar ti s-a intimplat ca un pasaj, o armonie, o imagine, sa simti ca iti povesteste, detasat, toata existentza ta, si inca ceva pe deasupra? Ei bine, alea sint momentele in care tu, cu toate lumile eurilor tale, esti o parte din univers..Atunci simti ca ce ai trait capata un sens..Si e bine..

Letargie leshinata a-temporal-localizata

M-am invirtit iar in cerc..Nu m-am gindit la nimic..Nu mi-am mai propus nimic..Mi-am pastrat doar traiectoria circulara, perfecta..Am simtit doar forta centrifuga, si greutatea, cum mai trageau de mine..Atit.. Mi-am savurat linistile si singuratatile..Nu am mai incercat sa alerg prin locuri necunoscute..Mi-a fost mai bine in echilibru..E bine sa plutesti printre toate..Si sa te mai lasi dus de curentii de fluid, din curiozitate..Sa vezi unde poti ajunge..
Tin minte ca uneori, aveam senzatia ca zbor..Ma opream, si sufletul decola pur si simplu, urca perfect vertical, apoi cobora, brusc, inapoi in corp..Simteam ca, de fapt, cumva, acolo sus, traiesc..Si, pe pamint sint doar in excursie..
In fine, a mai trecut un weekend lenesh..Un timp umplut artificial, cu efemeritati..Nu am gasit nici o sursa de entuziasm..De ce e apatia asa de mare? Lumea asta s-a autoblocat in propria ei necunoastere..E rigida ca un bloc compact, in care toate sint fixate de reguli si clisee..In fine..
Ma simt ca o oaie neagra, intr-o turma complet gri..Behehe..Ce buna e iarba asta fara E-uri..

Saturday, June 8, 2013

Energie

Cum? In ce fel? Cum mergem inainte? Ce ne da energie si entuziasm? Cum invatam sa continuam? Ce ne mentine sperantza? Sa fie muzica? Ideile din carti? O intilnire cu cineva? O amintire? O plimbare printr-un loc uitat? O iubire? Amintirea unei iubiri? Oameni? Momente? Trecutul? Viitorul? Clipa? Ce a fost bun? Ce e inca, rau? Cuvintele? Iubirile nestiute? Uitarile? Sigurantza? Fragilitatea? Frica? Certitudinile? Visurile? Dorintele?
Ce ne motiveaza? Si ce ne intristeaza?
Uneori continuam..Alteori ne oprim, cind tristetzile ne privesc..Dupa care invatam sa ne imprietenim, si sa continuam, impreuna..Impreuna..Cu tot ce am fost, spre tot ce vom putea, cindva, fi..

Libertatile dintre tabu-uri

Spatiul e deasupra fiintei..El domina fiintele..El, spatiul, isi impune legile lui, pe care fiintza le accepta..Pentru ca, el, spatiul, e deasupra fiintei..Spatiul social..
Spatiul social iti da anumite libertati, si iti impune anumite restrictii..E firesc, pentru ca e o anumita ordine sociala oriunde..Dar ea difera, de la sistem, la sistem..Si eu am anumite frustrari legate de sistemul in care mi-am petrecut primii mei 30 de ani de viata..
Noi am fost educati in perioada cea mai sinistra a unei dictaturi complet stupide..In care tabu-urile erau construite artificial, si limitau foarte brutal fiintza oricui..Si le putem insirui, ca sa ne dam seama de lumea aceea..Bun..Nu aveai voie sa critici, in nici un fel, nimic din sistem..Totul era asa cum spunea dictatorul, si nu suporta absolut nimic impotriva..Sub nici o forma..Trebuia sa accepti totul asa cum iti era dat..Altfel riscai sa ai de-a face cu securitatea..Iar idiotii robotizati abia asteptau un rebel, ca sa-l termine..Si, se pare ca mentalitatea aceea e adinc infipta in mintea nostalgicilor..Multi, aparent cetateni corecti..
Cum ziceam, tabu-urile de atunci: Sa nu critici, pe nimeni, sau nimic. Sa nu discuti despre sex, in nici un fel. Sau despre nuditate..Desi maimutzoii-sefi vroiau sa creasca natalitatea, nu stiau cum s-o faca, si ramineau la fel de brutali in abordarea subiectului..Dar pe mine m-a frustrat mult asta..Si nu am inteles de ce toti se manifestau atit de salbatic cind era vorba de ceva atit de frumos si intim..
Eu am vazut si nuditatea, si sexualitatea aratata, ca un fel de palma data sistemului..Nu am vrut sa fiu indecent, pentru ca nu e in felul meu de a fi..Iar eu am fost educat mai degraba in spirit stiintific..Spirit liber, si elaborat, cred..Si care nu accepta, in nici un fel bariere stupide..Absolut..De asta am pastrat libertatea "stiintifica" si in abordarea subiectului erotic..Pentru ca nu se poate asa..Sintem in sec XXI, totusi..Bine, nici sa exageram nu e sanatos..E o masura in toate..

Constructii

Eterul e libertate..Fluidul, la fel..Prin ele te poti misca oricum vrei..Respectind legile fizice..
Nu stiu, mie imaginile astea ale exotismelor imi apar in fragmente..Nu pot sa imi imaginez toate detaliile simbolizate, impreuna..Pentru ca fiecare din ele  joaca, sau ar trebui sa joace, un rol destul de precis in scena asta mare, a unei piese..Dedicata libertatii..De fapt, cred ca atita stiu, ca toate ar trebui sa fie simboluri mai mari sau mai mici ale libertatii..Sint ca un regizor care incearca sa scrie, din mers, piesa..In timp ce construieste si butaforia, angajeaza si actorii, si-i instruieste, evalueaza si costurile, etcetc..Ca in viata reala..
Cum spuneam, eu nu am imaginea ansamblului cind incep un proiect..El se construieste de la sine..Si merge uneori pe drumuri nestiute..Se auto-improvizeaza..Ca in viata reala..
Dar ideea de baza ramine..Pe ea construim, cred, planurile mai mari sau mai mici..Cu toate variantele..

Eter cald

E vara..Traim timpuri calde si schimbatoare..E placut..Si stim ca mai avem citeva luni de caldura..Si de liniste in aer..Un timp de privit spre luminile, umbrele, si contururile dintre spatzii..De vazut trecatori, trecind..De constientizat punctele discrete, de pe traiectoria noastra..Prin lume..Printre lume..Timp de oprit, si privit panoramic..De admirat cum se transforma formele, cind ne miscam printre ele..Si cind ni se schimba unghiurile privirilor..
Vara e plina de radiatiile reflectate..De culorile transformate in vibratii..Ca si cum vara asta astrala a venit de departe, de pe planeta deshert, impreuna cu toate viziunile ei, si ni le-a plantat in imprejururi..Si in imaginatie.. Si ne-a lasat sa descoperim povestile ei nespuse..Pe care doar unii le inteleg..
Timpul pare arid, vara..Uscat, si prafuit..Cu nori albi si rari, pictati pe o pinza infinit de albastra..Pe care si orizonturile se aseaza unul peste altul, in siruri infinite..Timpul s-a subtiat, si a uitat de tot..Poate ca s-a retras pe o plaja tropicala, si s-a intins la soare..S-a amestecat printre curbele corpurilor ratacite, si printre valurile turcoaz..Ori printre privirile ce mai alearga, la pas, pe orizonturi..
Vara e visul vacantzelor eliberatoare..Al je m'en fiche-ismelor..Al intimitatilor desfasurate impudic..Al desfacerii de orice legaturi cu oricare dintre trecuturi..Al imaginii nude ale propriilor euri..Si al sinceritatii.. Spuse franc, sau doar sugerate..Al curajului de a juca cu cartile pe fata..Oriunde, si oricum..

Amor legalizat

Se spune ca barbatilor le e frica sa se casatoreasca..Nu e adevarat, nu le e frica..Sint ingroziti, de fapt..Si nu de faptul in sine, cit de necunoastere..Pentru ca intra pe teritoriul sentimentelor, in care femeia e o super profesionista..Iar barbatii sint mai naivi..O, da..
O iubire e o poveste intimplata intre 2 oameni egali..O poveste unica, si incredibila, in care amindoi ramin pentru ca sint liberi..Nu pentru ca ii obliga ceva sau cineva..O fac pentru ei..Pentru ce simt, si ce vor..Dar cind totul e pe cale sa devina oficial, oooo, e ca si cum cineva ii leaga obligat-fortzat..Si ii frustreaza..
Am zis despre barbati si femei, cam cum reactioneaza aproximativ, asa la o prima evaluare, nu e nici pe departe aplicabil tuturor..Doar alora de li se potriveste..Restul e exclusi..

Friday, June 7, 2013

Friday I’m in love with Friday

Vineri e o zi frumoasa-splendida-sublima..E cea mai plina de elan..Ca scapi de munca, esti cu 1 picior si ¾ in weekend..Si iti bagi amindoua picioarele in toti..E ziua in care e cel mai probabil sa te indragostesti de cineva sau de ceva, cred..
E vineri si pentru macacul din spatele meu, cel exagerat de incredibilo-indubitabil de prost..Si nu ca vreau sa-l laud.. Face niste zgomote robotico-sinistro-cretino-socanto-shtupide, si e in miscare continua..Probabil inainte o fi lucrat la sapat shantzuri sau ceva, ca se misca-continuu..Nu e genul studios, adica. Dar are si el o calitate; nu e rau, adica il doare in basca de tine, daca-i reprosezi ceva iti rinjeshte in fatza, dar nu te lucreaza pe la spate..Adica na, nu constient..Ca cu prostii, oooo, nene, ochii pe ei ca pe butelie..In fine..
E tot vineri..Mai am 3 ore si plec acasa..Adica 2 ore 52 minute si 25 secunde..Am un chef de munca beton..Si ceilalti la fel..Mi-am cam terminat ce aveam de facut..Adica am un proiect nou, relativ usor..Mai stau 15 min, si ma apuc de el..
Vineri ai un sentiment placut, ca gata, vine marea eliberare..Cred ca o sa ma gindesc cum sa fac un model de om, asa mai stilizat dar flexibil, cu care sa experimentez tot felul de expresii de corp, si sa le inteleg..Si cam atita..Nimic special, in rest..

Thursday, June 6, 2013

Joi baco-vian

E inorat..Oare se scrie corect inorat cu 1 n sau cu 2 de n? De ce nu cu 3, 4, 525? Ca vad ca e multa lume frustrata, ca nu se respecta dom’le regulile gramaticale de ieri si de azi..Nu stiu, limba asta romaneasca e plina de reguli artificial-nepractice, sau ma rog, poate nu inteleg eu mersul lucrurilor..Oricum limba se va simplifica ca numar de reguli, si se vor mari numarul de expresii, pe stilul limbii engleze, cred..Ca de asta e engleza asa de populara, ca e foarte directa, simplificata, dar cu care poti exprima scurt, chestii cu multe intelesuri..In fine..
Bun, gramatica poate ar fi problema scriitorilor si a prompteristilor, nu a omului de rind, care scrie si el, cum poate.. Mare brinza nu e..Ca o respecti sau nu, pe gramatica, cui ii pasa..Azi lumea e pe interes..Ce s-o mai fredonam.. De fapt in conditiile in care societatea romaneasca e pe duca, gramatica ar fi chiar ultima grija.. E adevarat ca trebuie sa tinem la limba ca fiind parte din comoara de traditii, care ne defineste cultura..Si asta o facem respectind-o, stiind limba, si vorbind-o corect..Atunci cind si limba e construita pentru comunicare, si ne ajuta..Ca daca e prea greu de folosit, na..In fine..Sa revenim..
Ieri am schimbat uleiul la masina, i-am pus lichid de ala de spalat pambrizu’ (asta e parbriz simplificat) si aer in cauciucuri..Si p’orma mi-am luat 2 felii babane de pizza, pentru acasa..Nu iau pizza de oriunde, si oricind, dar ieri am zis hai sa mai schimb meniul..Au fost bune ca gust, ca de nesanatoase, oooooooo..Dar mi-au mai schimbat si starea de spirit..
De citeva zile mi-am propus sa ma imbat..Adica sa ma ametesc etilic, ca sa mai schimb starea, nu sa ma imbat stil porcin, cu cazut sub masa, etc..Ca e prea multa monotonie in program..Am cumparat un lichior crema, si un vin intarit de Porto, 2 shticle de fiecare, 20%..Cre’ca imi ajung pe 2 luni..Pentru inspiratzie..La mine alcoolul e ca un amplificator de stari.. Ma propulseaza accelerat pe directia pe care am pornit..Si e de preferat sa fie in sus, normal.. Cind sint la o petrecere si ma “pilesc” imi vine sa ma rid, ca fetzele celorlaltzi imi par din ce in ce mai comice..Bine, pe masura ce creste procentul de alcool in singe, fetzele par sa evolueze spre ridicol, apoi absurd, dupa care grotesc, pina la sinistru..Spun asta din starea lucida, pentru ca-cind bei iti amortesc toate simturile, si auzi distorsionat, vezi dublu, etc..Am auzit ca multe femei au repulsie fata de bautura, pentru ca barbatii lor, cind se imbata, le bat..De vina nu e alcoolul, ci violentza in sine, pe un fond de neintelegeri, ura, frustrari, etc..Un beat nu ar trebui sa fie tratat cu intelegere, la modul “era beat si n-a stiut ce a facut”, si de asta si-a batut nevasta, a accidentat cu masina pe cineva, etc..Deloc..
Dupa cum vedem, alcoolul trebe baut pina la limita cind ne pierdem controlul..Pentru ca, in limite, da stari de cvasi-fericire..

Catzeii dulailor

Oamenii sint la fel peste tot..Statistic vorbind..In orice societate “standard” e acelasi procent de genii, de dobitoci, de rai, de etcetc..Oriunde pe planeta asta..Acuma, si societatile difera intre ele prin stilul propriu cultural, sa zicem.. Acuma, intr-o societate care incurajeaza educatia, bineinteles ca creste procentul alora dashteptzi..Sau, intr-o societate primitive si saracita creste procentul hotzilor, samd..Depinde ce incurajeaza societatea respective, pe directia aia creste procentul..Dar oamenii, de oriunde ar fi, seamana intre ei..
Zic asta pentru ca la scirbici am un shefache (indirect) un fel de flendurache tinar si care se crede dashtept si competent in prostia lui (ca e semi-educat, suficient cit sa nu-si prinda urechile in chestii complicate), daaaaaaaar care e catzelu shafului..Sau chiar ciinele..Iar astia de tipul asta sint cei mai rai din toti..O, da..Tre’sa fugi de ei ca de cutremur..Ca-s veninosi, nene..Si au credibilitate la shaf, ca de asta e catzelul lui..Sau ciinele..Si cu cit e mai prost si mai rau, cu atit e mai fericit shafu’ si mai nefericiti ceilalti..Acuma depinde si de cit de dashtept e si shafu’..Ca-si alege colaboratorii dupa cit il duce mintea..Aia e.. In fine, n-am nimic cu catzeii, ca au si ei rolul lor in intreprindere, cred..Acuma daca subalternii de tipul lor ar fi corecti, nu m-ar afecta..Dimpotriva, am putea colabora foarte bine..Numai ca tre’sa ai si norocul sa-i intilnesti..Iar eu nu prea pot sa ma laud..
Sint subiecte care nu-mi fac placere, printre care si asta in care ma iau de idioti si rai..Pentru ca nu vreau sa ma gindesc la ei, ii vad tot timpul peste tot, si nu doresc sa-mi invadeze si spatial meu mic de aici..Dar na..Scriu ca ma eliberez de imaginea lor din minte..Sa-I fac de ris in public..Hahaha..De parca le-ar pasa..Lor sau altora..Sa-i ia dracii le doresc..Sincer..

Wednesday, June 5, 2013

Miercuri relativ

Azi e miercuri..Am trecut de mijlocul saptaminii..Sintem mai aproape de weekend..Lumea incepe sa fie mai zimbareatza..Asa fara un motiv anume..Le place ideea..In fine..Despre timp nu prea e bine sa filosofezi, ca te deprimi..Oricum trece..Totul e sa-l umpli cu ceva care sa merite..Conteaza..Si inca cum..
Multa lume ignora calitatea propriei vieti..Traiesc haotic si nociv..Foarte multi..Au un job care nu le place, chiar daca e bine platit, o familie disfunctionala, o masina ieftina si incomoda, maninca numai porcarii, dau un morman de bani pe prostii care nu le trebuie, au prieteni prosti si de conjunctura (pentru ca le seamana), citesc carti stupide, etc, etc.. Fiecare isi face viata cum poate mai buna pentru el, e de inteles..Numai ca asa un bou inmultit cu numarul lor total dau o cantitate mare de oameni, raspinditi peste tot..Si astia decid, prin numarul lor covirsitor cum sa fie, deci societatea, astia determina clasa politica prin vot, etc etc..Deci depindem de creaturile astea, noi toti..Si nu prea avem de ales, decit daca plecam din tara, intr-o alta tara, unde, nasol, tre’sa o luam de la capat..In fine..Azi e miercuri toata ziua..Si zi de leafa..Ce bine..Un bine relativ..Un bine de miercuri dupa-masa..Cu o ora inainte sa plec spre casa..Beton..

Seriozitati

Fiinta asta a noastra are atitea laturi..E atit de complicata pe dinauntru..Ca un labirint urias..Sau ca o constructie care poate lua o infinitate de forme prin rearanjarea spatiala a componentelor..Poate de asta e atit de instabila, ca-componentele dinauntru trebe sa se miste tot timpul, asa cum, in natura, se misca toate.. Sau sa se rearanjeze in cautarea unui fel de echilibru, cine stie?
Probabil ca asta e existenta noastra..Evolutia prin schimbari, prin continua miscare..Prin miscari fizice, si psihice..Bun, acuma sint miscari si evolutii proprii..Unii merg spre bine, altii spre altceva..Unii se bazeaza pe o educatie buna, sau macar pe idei bune, pe care le dezvolta, pe cind altii, na..Desi lumea ar trebui sa se corecteze din mers, cumva..Daca stai sa te gindesti, odata ce ai invatat de mic anumite chestii, pe ele iti construiesti ideile pe urma, si daca alea sint gresite, cam nasol..Eu nu am acceptat prea multe din ideile impuse, pina nu le-am verificat, pentru ca asa am crezut ca e mai bine..Na..Chestia e, ca, cind esti mic nu ai discernamint, iei toate informatiile ca fiind valabile..Si nu ai ce face, esti foarte vulnerabil la minciuni, timpenii, cretineli, ideile fixe ale unora, etc etc..Cu cit iesi mai tinar din dependentza de raspunsuri de la alte personaje, cu atit e mai bine..Pentru ca, pina la urma, adevarurile se gasesc in carti serioase, indiferent de domeniu..In oameni nu prea e bine sa ai incredere..E mai sanatos asa..In fine..Sint multe de spus..Foarte-foarte multe..Da’ nu e timp..

Sefi si ingineri

Eu de cind ma stiu am avut sefi, tot timpul..Era cineva deasupra mea care imi dicta ceva..Si, incetul cu incetul am inceput sa am alergie la chestia asta..Si ma gindeam ca na, asa o fi trebuind sa fie, ca cineva sa supravegheze, ca treburile sa mearga bine..Iar cultural vorbind, in istorie au ramas cei care au fost mari conducatori..
Bun..Eu urasc sa conduc masina, din cauza chestiilor socante din trafic..De asta astept sa se puna in comert un robot-sofer..Si zicind de robotul asta, mi-a venit in cap idea cu “conducatorii”..Adica asa cum soferii vor fi inlocuiti de roboti, poate ca si conducatorii vor fi inlocuiti de computere, cine stie..Poate va fi mai bine, pentru ca masina e mult mai corecta..Si eu m-am cam saturat de toanele unora..Si, poate, cu ocazia asta se va reconsidera si scara de valori..Ca si inginerii merita un loc mai sus, cred..Pentru ca tot ce exista imprejur a fost gindit de un inginer sau arhitect.. Bine, nu vrem sa minimalizam scientificii sau inventatorii, cei care au teoretizato-experimentat..Dar na.. Nici nu vrem sa consideram ca toti inginerii sint exceptionali, pentru cam am vazut multa idiotzime cu diplome.. Si totusi..Gindirea inginereasca e cea mai concret-aplicata..Bazata pe stiintele exacte..Unde nu exista interpretari subiective decit foarte rar..

Revelatii de Miercuri

Cind eram mai mic am avut o revelatie..Nu mai tin minte pe unde eram..Stiu doar ca am constientizat ceva concret, nu mai stiu ce..Dar am vazut, am pipait, mirosit, nu mai stiu daca gustat, dar in capul meu s-a construit obiectul in toata realitatea lui..Si am zis: asta chiar exista..Apoi m-am gindit, daca un obiect exista, inseamna ca si celelalte de linga el..Si exist si eu, cel care le simte si percepe..Eu exist? Exist..Incredibil..Chiar exist..
Descartes a ajuns la concluzia existentei prin faptul ca are dubii-deci rationeaza-deci exista..Adica exista si ca spirit, nu doar ca-corp..La mine a fost un pic invers..Eu am constientizat doar partea fizica a lucrurilor..Era ca si cum iesisem din corpul meu, si admiram tot ce era imprejur..

Altitudini

Ideile mari sint frumoase, pentru ca sint sus, undeva..Intr-un loc din care se vad peisajele unor alte idei..Ideile mari sint simple, directe, si pline de multe-multe intelesuri..Asta e de fapt placerea intelegerii ideilor mari, a primirii lor cu mare fast, de catre mintile doritoare..Ca intelegi toate intelesurile cum converg spre ea, si cum din ea pornesc atitea alte idei, ca niste raze calde dintr-o stea mare si singuratica..Ca steaua, are un cimp de atractie mare, cu care aduna celelalte idei mai mici, dar trimite raze de lumina si caldura spre univers..Pentru ca sa receptezi o idee  mare iti trebuie un pic de antrenament, si o pasiune pentru a lega ideile intre ele, si entuziasmul unei minti tinere..Nu e nimic miraculos pe dinafara, pentru ca tot miracolul e pe dinauntru..
Bun..Mintile mari sint asa pentru ca lucreaza cu idei mari, si cu toate intelesurile din ele..Aceste minti special vad si toate legaturile posibile dintre idei, din care, dupa multa elaborare, le selecteaza pe cele mai semnificative.. E fascinant sa lucrezi cu ideile mari si bune, pentru ca iti da o satisfactie uriasa..Dar trebuie si timp, si liniste, si bani, etc..Si placere sa faci asa un efort..Si ar fi bun si cel putin un om cu care sa mai poti comunica..Pentru ca sa nu te simti singur..Chiar daca meditatia ai facut-o in izolare..
Multa lume asociaza revelatia cu ceva divin..Ca si cind au vazut ceva fabulos printr-o crapatura a zidului care ne separa de spiritualitate..E posibil sa fie divin..Dar nu are legatura cu nimic supranatural..E doar un joc al eliberarii, si al zborului..

Tuesday, June 4, 2013

Primele contururi

E ceatza de la inceputurile lumilor..Au trecut toate prin toate culorile de atunci, si s-au transformat in fluid, dupa care au revenit, dupa care iar s-au topit, iar, si iar..Cu viteza de atunci..Atunci cind toate erau altfel, cumva ..Culorile, formele, spatiile, vitezele..Erau la inceput..Timpul incepea sa se trezeasca, si sa trezeasca si spatiul..Spirala incepea, incet incet sa se roteasca...Iar originile incepeau sa se indeparteze..Ca peronul unei gari, de pe care cineva ne face din mina..Am inceput aventura..Cine stie unde ne va duce spirala..

Monday, June 3, 2013

Cacao de luni de cacao

A inceput o alta saptamina..Bleah..Iar trezit dimineata..Iar luni..Ziua in ceatza, confuza, difuza, mofluza, obtuza, ventuza..Weekendul a inceput bine; am gasit vineri un mini market plin cu de toate, la preturi sexy, dupa care acasa..Unde, bineinteles netul cel de toate zilele, ca cu ce dracu’ sa-ti umpli timpul? Ca nu mai am rabdare sa citesc beletristica stupida si laliie..Si caut chestii mai concentrate pe net, ba un film, o emisiune cit de cit interesanta, stiri, etc..Sar de la una la alta cu viteza, ca doar pe net se poate..Am revazut ultimele 3 Bonduri, apoi emisiuni inregistrate pe tv-urile romanesti de caca-o, stupido-deprimante, si care iti provoaca stari anxioase, si asta in mod gratuit, pentru ca dupa ce faci un efort urias sa le urmaresti, vezi ca nu a ajutat la nimic, pentru ca nu ai aflat nimic, au fost doar mizerii ale unora contra altora..Ziarele am inteles ca-s pe marginea falimentului, tv-urile cam la fel, bravo, e beton, sinteti pe drumul bun..Mai nene, cum de o societate mai poate rezista in conditiile astea, in care tot ce e, e de fapt altceva, nicidecum ce ar trebui sa fie? In fine..
Cum ziceam, am revazut Bondurile, ultimele 3, si mi s-au mai legat in cap, ca au actiune intricata, si trebuie sa realizezi tabloul general din bucati de informatie, printre urmariri, explozii, caderi fara parasuta, curse pe acoperisuri, multe gloantze trase din toate pozitiile, blabla, etcetc..Dar sint si multe lectii de viata, destul de cinice, dar bune..Chiar foarte bune..Vezi cam cit de jos se pot cobori unii, si cit rau sint capabili sa faca, asta ca idee..Mai vezi pereti invizibili, intilniri de gradul 3 cu tot felul de lighioane bipede chitite pe facut probleme la lumea de bun simtz (hahaha)..De fapt na..Acum o intilnire de asta de gradul 3, in societate o faci mai degraba cu tantalai, dobitoci, idioti, etc, care de care mai fuduli sau/si arogantzi....Usor de detectat..Cind vorbesc..Pen’ca au in vocabular maximum maximorum 1000 de cuvinte, nu stiu lucruri elementare, n-au idei etc etc..Multe de zis despre specia asta..Dar nu merita, asa ca ne bagam picioarele in ei..
Am tot zis de Bond, pentru ca si designul mecanic e o mare aventura..Te lupti cu tot felul de probleme, mergi prin tot felul de teritorii neexplorate..In esenta tre’sa faci niste chestii care sa respecte niste dimensiuni, parametri, etc, sa te incadrezi intre niste limite.. Cu cit mai complicat designul, cu atit mai multe numere ai de respectat..Uneori, unele date se bat cap in cap, si tre’sa faci compromisuri..Chestia e ca acea data de o sacrificam sa fie mai neimportanta..Adica asa am facut uneori, pentru ca a fost singura variant..Dar am dat peste unii care au facut mare scandal din asta, ca si cum faceau descoperirea vietii lor..Sau poate chiar o faceau, cine stie..Ah daca ar durea prostia..
Azi e luni, sint confuz, asa ca va rugam sa ne scuzati inadvertentzele..